Tüketmeyen pişman oluyor: Bağırsakların temel ilacı! İftardan sonra çay ile 2 tane yerseniz…

Bağırsakları çalıştırmaya faydalı olabilen bir besinin iftardan sonra çay ile tüketilmesi öneriliyor. Çünkü alternatif tıbbın gözdesi gibi görülebilen besin, pek çok farklı fayda sağlayabiliyor. Özellikle bağırsak sistemine yararları ile ön plana çıkabiliyor. İşte detaylar…

İftardan sonra çay ile tüketilmesi önerilen kuru incir, sağlık açısından faydalı olarak ön plana çıkabiliyor. Ayrıca özellikle bağırsak sistemine yararlı olduğu söyleniyor. Nitekim kuru incir, alternatif tıbbın gözdesi olan besinlerden biri olarak gösterilebiliyor.

BAĞIRSAKLARIN ADETA TEMEL İLACI: KURU İNCİR

Uzmanlar fonksiyonel bozukluklara karşı lif kaynağı besinlerin iftarda ve sahurda tüketilmesini tavsiye ediyor. Öte yandan bağırsakların içerdiği lif ile aynı sisteme sahip olabilen kuru incirdeki lif, insan sağlığı açısından yararlı olarak dikkat çekebiliyor.

Fonksiyonel hareketliğin artmasında faydalı olarak ön plana çıkabilen kuru incir, kabızlık sorununa çözüm olabiliyor. Öte yandan bağırsak hareketlerinin dengelenmesinde yarar sağlayabiliyor. Bunun yanı sıra kuru incir, bağırsakların adeta temel ilacı olarak görülüyor. Bu nedenle kuru inciri tüketmeyenler pişman olabiliyorlar.

Bağırsakların bozulması, vücudun çökmesine sebebiyet verebilir. Bu nedenle iftardan sonra özellikle çay ile beraber 2 tane kuru incir tüketilmesi tavsiye ediliyor. Çünkü çay ile beraber tüketilen kuru incir, çayın içerdiği vitaminleri hızlıca emzimleyerek vücudun ihtiyaç duyduğu alanlara dağıtabilir.

Not: Bağırsaklara faydalı olarak ön plana çıkabilen kuru inciri, alerji etkisi oluşabilecek ve farklı bir sağlık rahatsızlığı geçirme ihtimali olan kişilerin uzman bir doktora danışarak tercih etmeleri gerekir.