AKSAM.COM.TR / MOR PAPATYA
Pandemi sürecinde hayatlarımızda vazgeçilmez hale gelen fast food ürünlerinin beyni yok edebileceği ortaya çıktı. Bilim insanlarının beyin üzerinde yaptığı araştırmalarda, hazır yemeklerle vücuda günde 100 gram kimyasal atık girdiğini tespit ettiklerini duyurdu. Uzun bir muhafaza için içerisine çeşitli maddeler eklenen bu besinlerin aynı zamanda koronavirüs gibi beyin sisine yol açar. Öte yandan sağlıksız beslenmenin günden güne beyin hücrelerini öldürdüğünü bunun da ilerleyen yıllarda geri zekaya neden olabileceği söylendi. Beynin bellek kısmında oluşan hataların akabinde çeşitli hastalıklara da davetiye çıkarır.
ALKOL VE NİKOTİN
Bilindiği gibi alkol karaciğerin iflasına neden olabilecek güçlü bir fermenteli içecektir. Ancak bunun yanı sıra alkol kan akışıyla beyne kadar ulaşır. Bu da beyindeki hücrelerin hızla yok olmasını sağlar. Hücreler azaldıkça beyin içinde zihinsel bulanıklıklar yaşanır. Öte yandan üzerine nikotin tüketimi beyni tamamen yok edebilir.
FAST FOOD
Yüksek oranda trans yağ barındıran burger, çig köfte, patates kızarması, fabrika şekerleri ve konserveler beyindeki dopamin hücrelerin işlevselliğini azaltır. Dopamin hücreleri azaldıkça beynin işlevselliği ve belgiyi bellekte tutma süresi azalır.
İŞLENMİŞ PROTEİNLER
Toz halinde takviye olarak satılan proteinler, vücuttaki protein dengesini bozar. Sinir hücrelerinin sağlıklı akışını etkileyen bu işlenmiş proteinler beyne giden akışı durdurma noktasına getirir.
İŞLENMİŞ GIDALAR
Sucuk, salam ve paket tavuklar vücutta atık proteine neden olur. Vücutta artan protein beyni öncelikle harekete geçirir. Ancak zamanla beyin protein miktarındaki düzensiz akıştan hasar alır.