Tüketmeden önce 2 kere düşünün! Tavuk böyleyse uzak durun…

Tavuk küçükten büyüye hemen herkes tarafından sık sık tüketilen besinlerden biri olarak gösterilebiliyor. Ancak bozulmuş tavuk sağlık açısından zararlı olarak ön plana çıkabiliyor. Bu nedenle tüketmeden önce 2 kere düşünülmesi gerekiyor. İşte detaylar…

Tavuk pek çok insan tarafından küçük yaşlardan itibaren tüketilebiliyor. Ayrıca birçok farklı şekilde pişirilebiliyor. Öte yandan lezzetli olmasının yanı sıra insan sağlığına da faydalı olabiliyor. Ancak bozulmuş tavuktan uzak durulması gerekiyor. Çünkü sağlık açısından tehdit oluşturabiliyor.

Öte yandan tavuğun taze olup olmadığını anlamanın bazı yolları bulunuyor. Bu nedenle tavuk satın almadan önce söz konusu yollara dikkat edilmesi öneriliyor.

TÜKETTİĞİNİZ TAVUK TAZE Mİ?

Tavuk tüketmeden önce 2 kere düşünülmesi gerekiyor. Çünkü bayat olup olmadığını kontrol etmek gerekiyor. Nitekim satın alınan tavuğun taze mi yoksa bayat mı olduğunu gösteren yollardan bazıları şu şekilde sayılabiliyor;

Taze tavuk beyaz ve pembe renkte olur. Öte yandan tavuğun derisi sarıya benzer bir renkteyse ya da gri renge dönmüşse uzak durulmalı.

Tavuktan ekşimsi ve ağır bir koku etrafa yayılıyorsa, taze olmadığının bir göstergesi olarak algılanabilir. Çünkü bozulmaya başlayan tavuk hem ağır hem de ekşimsi bir koku yayar. Bu nedenle uzak durulması gerekiyor.