Tüketen yaşadı: Sindirimden hafızaya kadar faydalı! İşte her evde bulunan o baharat

Sindirim ve hafıza sağlığının iyi olmasını isteyen birçok insan, çeşitli besin takviyeleri alıyor. Öte yandan İbn-i Sina'da asırlar öncesinden sindirim ve hafıza sağlığına faydalı olabilen bir baharat önerisinde bulunmuştu. İbn-i Sina'nın asırlar öncesinden önerdiği baharat, günümüzde de pek çok insan tarafından tüketiliyor. İşte detaylar…

Sindirim ve hafıza sağlığının iyi olmasını birçok insan ister. Çünkü sindirim ve hafıza sorunları, sağlık açısından bazı problemler oluşturabilir. Bu nedenle pek çok insan, hafıza ve sindirime faydalı olan besinleri araştırıyor.

Öte yandan İbn-i Sina asırlar öncesinden birçok farklı sağlık sorununun çözümü için çalışmalar gerçekleştirdi. Ayrıca İbn-i Sina'nın asırlar öncesinden önerdiği besinler, günümüzde de pek çok insan tarafından tüketiliyor. Bunun yanı sıra önerdiği besinlerden biri, hafıza ve sindirim dahil olmak üzere birçok farklı fayda sağlayabiliyor.

İBN-İ SİNA ÖNERDİ: O BAHARAT SİNDİRİME VE HAFIZAYA FAYDALI

İbn-i Sina asırlar öncesinden zencefil önerisinde bulundu. Ünlü hekimin önerdiği zencefil, hemen her evde görülebiliyor. Bu nedenle pek çok insan tarafından tüketiliyor.

Öte yandan zencefil, hafıza ve sindirim dahil olmak üzere sağlık açısından birçok farklı fayda sağlayabiliyor. İşte zencefilin yararlarından birkaçı şu şekilde;

Zencefil, bulanık görme sorununa karşı faydalı olabiliyor.

Mide ağrısına karşı yararlı olabiliyor.

Sindirim sisteminin kolaylaşmasında yardımcı olabiliyor.

İbn-i Sina'nın da önerdiği zencefil, hafıza sağlığına faydalı olabiliyor.

Not: Hafıza, sindirim ve birçok farklı sağlık problemine çözüm olabilen zencefili, alerji etkisi oluşabilecek veya farklı bir sağlık rahatsızlığı geçirme riski bulunan kişilerin uzman bir doktora danışarak tercih etmeleri gerekir.