Tüketen yaşadı! Hafızaya faydalı 2 besin

Hafızasının güçlü olmasını hemen herkes ister. Çünkü unutkanlık problemi pek çok insanı rahatsız eder. Peki, hafızaya faydalı besinler var mı? Bu noktada tercih edilecek 2 besin, tüketen adeta yaşadı bile dedirtebiliyor. İşte detaylar…

Beyin sağlığının korunmasında beslenme düzenli önemli olarak görülüyor. Hafıza sağlığına yararlı olan besinler tüketilmediğinde, vücut organları kötü yönde etkilenebiliyor. Bunun sonucunda ise unutkanlık riski artabiliyor.

Öte yandan uzmanlar tarafından da hafıza sağlığına fayda sağlayabilen besinlerin tüketilmesini tavsiye ediliyor. Ayrıca söz konusu besinleri tüketenler adeta yaşadı bile denilebiliyor.

HAFIZA SAĞLIĞINA FAYDALI OLABİLEN 2 BESİN

Hafıza sağlığına yararlı olabilen birçok farklı besin bulunuyor. Bu besinlerden en dikkat çekici olanlarından ikisi, ceviz ve balık.

Ceviz: Omega-3 ve 6 yağ asitleri, fosfor, demir ve potasyum açısından zengin olan ceviz, unutkanlık riskine karşı önerilebiliyor. Bu sebeple ceviz pek çok insan tarafından tüketiliyor.

Balık: Bilimsel araştırmalara da konu olabilen balık, hafıza kaybını önleme konusunda yardımcı olabiliyor. Bu nedenle unutkanlık riskine karşı balık tüketilmesi önerilebiliyor.

Not: Yer fıstığı ve yaban mersini gibi besinler de hafıza sağlığının güçlenmesinde yardımcı olabiliyor. Ancak hafıza sağlığına faydalı olabilen söz konusu besinleri, alerji etkisi oluşabilecek ve farklı bir sağlık rahatsızlığı oluşma riski bulunan kişilerin uzman bir doktora danışarak tercih etmeleri gerekir.