Tükenmez kalem lekesi nasıl çıkar?

Tükenmez kalem lekesi özelikle çocuklu aileler için sorun. Çünkü evde koltuktan duvara kadar birçok yerde tükenmez kalem lekesine denk gelmek mümkün. Peki, koltuktaki ya da duvardaki tükenmez kalem lekesi nasıl çıkar?

Duvardaki ya da koltuktaki tükenmez kalem lekesi çocuklu evlerde genelde sorun olur. Duvarlar bir şekilde temizlenir ama koltuklar kolay kolay temizlenmez. İşte evde tükenmez kalem lekesi için çözüm önerileri...

KOLTUKTAN TÜKENMEZ KALEM NASIL ÇIKAR?

Koltukta tükenmez kalem lekesi zor çıkabilir veya çıkmayabilir. Eğer çok sıvıysa hemen bir bezle fazlasını alın. Burada en çok yapılan hata lekeyi sileyim derken koltuğa daha fazla yaymaktır.

Beyaz sabunlu su yapın. Temiz bir bezle silin. Silerken dışarıdan içeri doğru işlem yapın. Leke çıkana kadar devam edin.

DERİDEN TÜKENMEZ KALEM NASIL ÇIKAR?

Derideki tükenmez kalemde genelde sorun oluyor. Bunun için mavi sabun kullanabilirsiniz. Lekeli bölgeyi mavi sabun ile hafifçe ovarak silin. Lekeleri sildikçe çıkacaktır.

Limon kolonyası kullanarak, tükenmez kalem lekesini çıkarabilirsiniz.

DUVARDAKİ TÜKENMEZ KALEM NASIL ÇIKAR?

Duvardaki tükenmez kalem lekesi genelde kolay çıkar. Duvar su bazlı ve plastik boya ile kaplıysa ıslak mendille duvardaki kalem lekesini çıkarabilirsiniz.

Bu şekilde çıkmıyorsa karbonatı da deneyebilirsiniz. Su ile hafifçe ıslattığınız nemli bir beze bir miktar karbonat döküp silebilirsiniz.

1 saatte fıtık tedavisi mümkün! İşte fıtıkla ilgili bilinmeyenler

Bayat ekmekleri değerlendirmek için 3 kahvaltılık tarif

Bu kür 21 günde diyabet ve kansere karşı vücudu temizliyor