Trileçe tarifi ve malzemeleri nelerdir? Trileçe nasıl yapılır, püf noktası nedir?

MasterChef Türkiye'nin bu akşamki bölümünde haftanın ilk dokunulmazlık oyunu oynanacak ve düello heyecanı yaşanacak. Yarışmacılar en iyi sütlü tatlıyı yapmak için mücadele edecekler. Bu tatlılar arasında hafif ve sütlü aromasıyla dillere destan trileçe de yer alıyor. Peki, Trileçe tarifi ve malzemeleri nelerdir? Trileçe nasıl yapılır, püf noktası nedir? İşte tüm merak edilenler...

MasterChef Türkiye'de bu akşam düello heyecanı yaşanacak. Yarışmacılar bugün sütlü tatlılar yapacaklar. Bu tatlılar arasında en dikkat çeken ise trileçe oldu. Yarışma takipçileri trileçe tarifi ve malzemeleri nelerdir? Trileçe nasıl yapılır, püf noktası nedir? gibi soruların yanıtlarını araştırmaya başladılar. İşte trileçe tarifi ve malzemeleri...

TRİLEÇE TARİFİ İÇİN MALZEMELER NELERDİR?

5 adet yumurta

1 su bardağından 1 parmak eksik şeker

1,5 su bardağı un

1 paket kabartma tozu

1 paket vanilya

Sütlü sosu için;

3,5 su bardağı süt

3 yemek kaşığı toz şeker

200 g sıvı krema

Karamel sosu için;

1 çay bardağı şeker

1 yemek kaşığı tereyağı

200 g sıvı krema

Üzeri için;

1 paket krem şanti

TRİLEÇE TARİFİ NASIL YAPILIR?

Krem şantili trileçe yapmak için öncelikle karıştırma kabımıza yumurta ve toz şekeri alıp boza kıvamına gelene kadar çırpalım.

Un, kabartma tozu ve vanilyayı ekleyip spatulayla alttan üste doğru karıştırıp yağlı kağıt serili fırın kabına dökelim.

170°lik fırında 10 dk, sonra ısıyı 150° düşürüp yaklaşık 30 dk pişirelim.

Trileçenin sütlü sosu için uygun bir kapta süt, toz şeker ve sıvı kremayı çırpıp buzdolabında bekletelim.

Karamelli sosu için, tavamıza şekeri alıp orta ateşte sürekli karıştırarak erimesini sağlayalım.

Açık bir renk alınca 1 yemek kaşığı tereyağını ekleyelim ve yağın erimesini sağlayalım.

Son olarak sıvı kremayı da ekleyip sosumuz kıvam alana kadar kısık ateşte kısa süre karıştırarak pişirelim.

Ilımış olan kekimizi ters çevirip yağlı kağıdı çıkarıp çatalla delikler açalım.

Soğuk şerbetimizi kekin üzerine dökelim.

1 paket köpürtülmüş krem şantiden süslemek için biraz ayırıp kalanını kekin üzerine yayalım.

Ilımış olan karamel sosumuzu krem şantinin üzerine dökelim.

Ayırmış olduğumuz krem şanti ile süsleyip kürdan ile şekil verelim.

5-6 saat dinlendirdikten sonra dilimleyerek servis edelim.

Afiyet olsun...

Fırın sütlaç tarifi ve malzemeleri! Sütlaç nasıl yapılır, püf noktası nedir?