AKSAM.COM.TR / MOR PAPATYA
İstanbul'un esnafından öğrencisine kadar goralı sandviçi yemiştir. Çeşitli malzemeler barındıran goralı sandviçi oldukça doyurucudur. Genellikle sabah kahvaltılarında tercih edilir. Ancak bazıları goralı sandviçi atıştırmalık olarak ara öğünde tüketir. 1950 yıllarda satışa sunulmaya başlayan ilk yerli fast food ürünü olarak kabul edilir. Yapımı en fazla 20 dakika sürer. Bir adet goralı sandviçi yaklaşık 460 kaloridir.
Bir adet ince uzun sosis
Uzun susamlı sandviç ekmeği
2 adet uzun bir şekilde ince ince dilimlenmiş kotnişon turşu
Yarın diş sarımsak
Bir tatlı kaşığı salça
2 yemek kaşığı ev yapımı mayonez
Yarım haşlanmış havuç (kip şeklinde kesilmiş)
Yarım haşlanmış patates (kip şeklinde kesilmiş)
100 ml su
YAPILIŞ AŞAMASI;
Küçük bir tencere içerisine suyun sarımsağı ve salçayı koyun. İsteğe bağlı baharatlar eklenebilir. Sos haline getirin. Daha sonra ince uzun sosisin üzerinde üç kesik şerit açın. Salçalı sosun içerisine koyun. Mayonez haşlanmış patates ve havuç küplerini karıştırın. Ekmeği ikiye bölüp içine pişen salçadan sürün. Sonra turşuları koyup mayonez karıştırmasını ekmeğin içerisine dağıtın. Sosisi ekleyip yeniden salça dökün. Goralı sandviçiniz hazır!
Afiyet olsun...