Tozu bile karıncaları dağıtıyor! Patır patır kaçıyorlar

Karıncalar çıkmaya başladı. Karıncaları uzaklaştırmak için tüm yöntemleri denediyseniz ve işe yaramadıysa bir de bunu deneyin. Çünkü acı biberin tozu bile karıncaları anında uzaklaştırıyor.

AKSAM.COM.TR/MOR PAPATYA

Karıncaları evlerin bazı köşelerinden uzaklaştırmak oldukça zor. İlaçlar, sirke, limon derken bazen hiçbir şey fayda etmiyor. Peki, karıncalar için hiç acı biber denediniz mi?

Acı biber, güçlü kokusu nedeniyle karıncaların yiyecek veya kolonilerine doğru ilerlerken güvendikleri kimyasal sinyalleri yok ederek onlardan etkili bir şekilde kurtulmanıza yardımcı olur. Bunlardan kalıcı olarak kurtulmak için, mutfağınız gibi evinizin karıncalanmaya yatkın bölgelerine biraz toz serpin. Kısa sürede karıncaların uzaklaştığını fark edeceksiniz.

Nane

Güçlü kokusundan dolayı doğal bir böcek kovucu görevi görür ve karıncaların yiyecek kaynaklarını bulmasını engeller. Birkaç yaprağı iki bardak suda kaynatıp soğuduktan sonra solüsyonu karıncaların saldırdığı yerlere püskürtebilirsiniz. Karıncaları uzaklaştırmak için pamuklu çubuk kullanarak bu alanlara birkaç damla nane esansiyel yağı da uygulayabilirsiniz.