Torta susanna tarifi! MasterChef'te İtalya rüzgarı! Ağızda eriyen nefis İtalyan tatlısı

Torta susanna tarifi İtalyan tatlılarından sadece biri. MasterChef All Star izleyenlerin merak ettiği torta susanna kolay bir tatlı. Hamuru, kreması ve ganajı var. Yapımı kolay bir tatlı olan torta susannayı atıştırmalık olarak veya kahvaltıda tüketebilirsiniz. İşte İtalya'nın nefis tatlısı torta susanna tarifi...

AKSAM.COM.TR/MOR PAPATYA

MasterChef All Star'ı izleyenler torta susanna tarifini merak ediyor. Bir İtalyan tatlısı olan torta susanna hamuru, kreması ve ganajı olmak üzere üç aşamada yapılıyor. Görüntüsüyle iştah kabartan torta susanna ağızda eriyen, çikolatayla kaplanmış dolgusuyla kolay servis edilen bir tatlı. Hem kahvaltıda hem de ara öğünde atıştırmalık olarak tüketilebilir. İşte MasterChef torta susanna tarifi...

Malzemeler

Hamur için

250 gr un

100 gr tereyağı

130 gr şeker

1 yemek kaşığı kabartma tozu

1 tam yumurta

1 yumurta sarısı

1 tutam tuz

Krema için

400 gr taze ricotta

150 gr şeker

50 gr tereyağı

4 yumurta sarısı

1 limon kabuğu rendesi

Çikolatalı ganaj için

150 gr bitter çikolata

4 yemek kaşığı süt

TORTA SUSANNA TARİFİ

Tereyağını benmari usulü veya mikrodalgada kızartmadan eritin. Hamur için gerekli tüm malzemeleri, yumuşak ve homojen bir hamur elde edene kadar iyice yoğurun ve şeffaf bir filme sarıp buzdolabında dinlenmeye bırakın.

Bu arada ricotta kremasını hazırlayın. Tereyağını daha önce olduğu gibi eritip tüm malzemeleri ekleyin.

Homojen ve köpüklü bir krem elde edene kadar iyice karıştırın (bir blender kullanmak daha iyidir).

Hamuru buzdolabından alıp, önceden yağlı kağıt serilmiş 20 cm çapındaki bir fırın tepsisine, kremanın daha iyi tutunması için kenarlarını mümkün olduğunca yüksek tutarak yayın.

Hamur yayıldıktan ve kenarları düzleştirildikten sonra kabarcık oluşumunu önlemek için çatalla delikler açın. Ricotta kremasını döküp iyice yayın.

Yaklaşık 40 dakika boyunca 180 derecelik fırına koyun. Fırından çıkarın ve iyice soğumasını bekleyin.

Keki kalıptan alıp servis tabağına alın. Bitter çikolatayı yapışmaz tavada sütle birlikte eritin. Pürüzsüz bir krema elde edip kekin üzerine dökün ve soğumaya bırakın. Soğuduktan sonra servis edebilirsiniz. Afiyet olsun.

Doğal kan yapıcı antibiyotik! 1 kaşığı tüm vücuda yetiyor