Torik balığı nasıl pişirilir? Hem doyurucu hem lezzetli

Balık sevenler ''Torik nasıl pişirilir?'' diye merak ediyor. Palamuttan biraz büyük olan torik balığı yerken kılçığı en kolay çıkan balıktır ve çok lezzetlidir. Torik balığını ızgarada ya da fırında yapabilirsiniz. Torik yağda da kızartılabilir fakat zaten yağlı bir balık olduğundan dolayı fırında çok daha lezzetli olur. İşte sosuyla pişirme önerisiyle torik tarifi ve malzemeleri...

Nur Sena Sarıtaş

Hafta sonu mutfaklardan balık kokusu eksik olmaz. Bu yüzden balık sevenler her hafta başka bir balık türü dener. "Torik balığı nasıl pişirilir?" diye araştıranlar için lezzetli bir tarif hazırladık. Yağlı ve iri bir balık olan toriği pişirmek oldukça kolay.

Torik genelde fırında daha lezzetli oluyor. İşte adım adım "Torik nasıl pişirilir?" sorusunun cevabı...

TORİK TARİFİ

Önce torik için bir sos hazırlayın. Bir diş sarımsağı rendeleyin, içerisine zeytinyağı, çok az sirke ve limon ekleyin. Karıştırdıktan sonra bu sosu toriğe sürün. Vakit varsa biraz dolapta sosuyla bekletin. Torik beklerken diğer malzemeleri hazırlayın.

Torik için bir patates, bir soğan dilimleyin. Hepsini bir kaba alın. Karabiber, pulbiber ve tuzla karıştırın.

Yağlı kağıt serili tepsiye güzelce dizin. Ardından soslu toriği yerleştirin. Kana sosu üzerine gezdirin ve toriği fırına sürün. 200 derecede pişirin. Afiyet olsun...

Istakoz nasıl pişirilir? Şef Mehmet Yalçınkaya'dan püf noktalar