Topuklu ayakkabıda kadınların kabullenemediği 3 gerçek

Topuklu ayakkabı kadınlar için yürüyüşten görüntüye kadar ayrı bir hava demektir. Bazıları sadece özel günlerde giyinmeyi tercih ederken bazıları için kombinlerin vazgeçilmezidir. Fakat her ne kadar güzel ve alımlı gösterse de topuklu ayakkabı hakkında bilinmesi gereken bazı önemli noktalar vardır. İşte ayakları kurtaran uyarılar...

AKSAM.COM.TR/MOR PAPATYA

En son topuklu ayakkabıyı ne zaman giydiğinizi hatırlıyor musunuz ya da her gün giyenlerden misiniz? İkisini de değerlendirerek topuklu ayakkabıyla ilgili bilinmeyenleri bir araya getirdik. Gösteriş ve alımın bir parçası olan topuklu ayakkabılarla ilgili işte üç gerçek...

1. AYAKLARDA DEĞİŞİKLİK

Tarak kemiğinin içe doğru dönmesi ile ayaklarda ağrılı şekil bozukluğu ortaya çıkar. İlk başlarda fark edilmez fakat topuklu ayakkabı giyindikçe ayaktaki şekil bozukluğu fark edilir.

2. KALÇA VE BEL AĞRISI

Ayakkabının topuğu ne kadar yüksekse vücut baskısı o kadar çok olur. Kalça kasları da bundan nasibini alır ve zamanla bel ağrısı oluşur. Yani ayağın ön kısmı üzerine daha fazla baskı olur bu da eklem ağrısına ve yorgunluğa neden olur.

3. AYAK TOPUĞUNDA SERTLEŞME

Topuklu ayakkabı vücudun dengesini de değiştirir. Diz kasları ve baldır kasları sertleşir. Ayrıca ayak topuğu da zamanla sertleşir.

EN ÇOK YAPILAN HATA

Genelde "Küçük ayakkabılar güzel görünür" algısı olduğundan birçok kişi ayağında zamanla açılacağını düşünerek dar ayakkabı alır. Bu da zamanla ayaklarda nasıra sebep olur. Üstelik bu topuklu ayakkabıysa durum daha da vahim. Uzmanlar, ayak yapısına göre ayakkabı seçmeyi öneriyor.