Topuklardaki çatlaklara sirkeli çözüm

Çatlayan ayak topuğu bazen ayakkabıda bazen de çorap giyerken kötü görüntüye neden oluyor. Mutfaktaki besinlerle ayaklarınıza bakım yapabilir topuklardaki çatlakları iyileştirebilirsiniz. İşte topuklardaki çatlakları gideren öneriler...

Topuklardaki çatlaklar birçok insanı rahatsız eder. Özellikle açık ayakkabı giyinmeyi seven kadınlar için bu durum kâbustur. Peki, günün tüm yorgunluğunu çeken ayaklar için bakım nasıl yapılmalı? İşte topuk çatlağını gideren öneriler...

1. SİRKE ÖLÜ CİLDİ YUMUŞATIR

Mutfakta her şeye yetişen bir şey varsa onun adı sirkedir. Bir bardak beyaz sirke, bir bardak ağız bakım suyu ve 2 bardak suyu karıştırın. Ayaklarınızı 15 dakika boyunca bu karışımın içerisinde tutun. Ayaklarınızı çıkarın ve ölü deriyi temizlemek için ponza taşı kullanın. Sirke ölü cildi yumuşatmayı kolaylaştırır. Bu yöntemi topuklarınız iyileşene kadar düzenle yapabilirsiniz.

2. VAZELİN VE LİMON SUYU

Vazelinin cilde mükemmel faydasını hepimiz biliyoruz. Ayaklarınızı 20 dakika ılık suda bekletin ve kurulayın. Bir çay kaşığı vazeline 4 damla limon suyu ekleyin. Karıştırdıktan sonra topuklarınıza sürün. Bir çift yün çorap giyin ve gece boyunca bekletin. Sabah ise ılık suyla yıkayın. Bu yöntemi yatmadan önce düzenli olarak uygulayabilirsiniz. Aradaki farkı göreceksiniz.

3. BAL, SİRKE VE PİRİNÇ UNU

1 çay kaşığı bal, 3 çorba kaşığı pirinç unu ve birkaç damla sirkeyi karıştırdıktan sonra topuk çatlaklarına kese yapın. Ayaklarınızı ılık suyla yaklaşık 10 dakika ıslatın. Islanan ayaklarınızı bu karışımda hafifçe keseleyin. Kese sayesinde ölü deri yavaş yavaş çıkacaktır. Bu keseleme yöntemini haftada 2 ya da 3 kez uygulayın. Pirinç unu cildi arındırıp mineral kazandırma özelliği sayesinde topuk çatlağını tedavi edecektir. Bal da çatlamış derilerin iyileşmesini hızlandıran doğal bir antiseptiktir. O yüzden bu karışım topuk çatlağına iyi gelecektir.