Topuk çatlağı geçmiyor demeyin, pamuk gibi oluyor! Limonu deneyin

Topuk çatlağı hem ağrı yapıyor hem de uzun süre geçmiyor. Fakat limonla yapacağınız karışım sizi bu durumdan kurtarabilir. Tek yapmanız gereken düzenli olarak bu karışımı ayağınıza uygulamak. İşte çatlakları düzelten, topukları pamuk gibi yapan limonlu tarif...

Topuk çatlağı bazen yanlış ayakkabıdan bazen de uzun süre ayakta kalmaktan kaynaklanabilir. Topuk çatlağı ağrısı gün boyu insanı rahatsız eden bir durum olduğundan bir çözüm bulmak şart. Ayakkabı giyinmekten ya da çok yorgunluktan kaynaklanan topuk çatlağını tedavi etmek çok kolay. Her şeye olduğu gibi bunun imdadına da limon yetişiyor. 5 dakikada hazırlayabileceğiniz karışımla pamuk gibi ayaklara sahip olabilirsiniz.

TOPUK ÇATLAĞINA LİMONLU TARİF

Vazelinin cilde mükemmel faydasını hepimiz biliyoruz. Ayaklarınızı 20 dakika ılık suda bekletin ve kurulayın. Bir çay kaşığı vazeline 4 damla limon suyu ekleyin. Karıştırdıktan sonra topuklarınıza sürün. Bir çift yün çorap giyin ve gece boyunca bekletin. Sabah ise ılık suyla yıkayın. Bu yöntemi yatmadan önce düzenli olarak uygulayabilirsiniz. Aradaki farkı göreceksiniz.

Sivilceli gelinlere acil çözüm: 1 kaşık tarçınla karıştırın, sivilcenin üzerine sürün