Tombik dönerin tarifi ve yapılışı merak ediliyor. MasterChef yarışmacılarından yapılması istenen tombik dönerin yapılışı, malzemeleri ile ilgili merak edilen tüm detayları bu haberimizde derledik. Pratik tombik ekmek döner tarifi ile evinizde yaprak döner, turşu ve patates kızartması ile bu lezzetli tadı yapabilirsiniz. İşte 13 Ekim MasterChef 2021 tombik ekmek döner tarifi, gerekli malzemeler ve püf noktası...
Genelde insanlar döner etini kalorisi yüksek olduğu için sağlıksız olarak görürler. Ancak diğer sokak yemeği çeşitlerinin aksine derin yağda kızartılmadıkları için daha sağlıklı bir fast-food seçeneğidir.
TOMBİK DÖNER TARİFİ İÇİN GEREKLİ MALZEMELER
Hamuru için malzemeler:
2 su bardağı un
Bir yumurta sarısı
1 çay bardağı süt
1/3 yaş maya
Tuz- alabildiği kadar su
TOMBİK DÖNER İÇ MALZEMESİ:
200 gram parça et
2 adet domates
1 adet soğan
1 demet maydanoz
5 adet turşu biber
5 adet turşu salatalık
2 adet patates
TOMBİK DÖNER NASIL YAPILIR?
Hamur malzemesini bir kaba koyup hamuru hazırlayalım. Kulak memesi kıvamına gelince buz dolabında dinlendirelim. Dinlendikten sonra çıkarıp top şeklinde iki top yapalım üzerine yumurta sarısı sürelim ve fırına verelim. Pişince fırından çıkarıp soğumaya bırakalım. İç malzemesini hazırlayalım sebzeleri yıkayıp ince ince keselim ekmek arası olacak şekilde halka halka. Eti yaprak yaprak kesip iyice dövdükten sonra tuz ve karabiber ekleyip tavada tere yağında pişirelim. Bir yandan da patateslerimizi kızartalım.Soğuyan ekmeklerimizi ortadan selim bir köşelerinden tutturulmuş şekilde sonra etimizi içine koyalım ardından sebzelerimizi ve patateslerimizi ekleyelim ve servis edelim.