İHA
Sumak baharatı ile yapılan kürler vücudu tertemiz yapıyor. Özellikle karaciğerin çalışma hızını etkiliyor. İşte o baharat kürü tarifi...
BAĞIŞIKLIK SİSTEMİNİ GÜÇLENDİRİR
Sumak, bağışıklık sistemini destekleyen vitamin ve mineraller bakımından zengindir. Özellikle C vitamini içeriğiyle vücudu hastalıklara karşı korur. Düzenli olarak sumak tüketmek, soğuk algınlığı ve enfeksiyonlara karşı vücudun direnç mekanizmasını güçlendirebilir.
SUMAK KÜRÜ TARİFİ:
Malzemeler:
1 tatlı kaşığı sumak
1 su bardağı su
Yarım limon suyu (isteğe bağlı)
1 çay kaşığı bal (isteğe bağlı)
Yapılışı:
Bir su bardağı sıcak suya 1 tatlı kaşığı sumak ekleyin ve karıştırarak sumak tamamen suya karışana kadar bekleyin.
Eğer limon ve bal eklemek isterseniz, suyun içine yarım limonun suyunu sıkın ve 1 çay kaşığı bal ekleyin.
Limon, bağışıklığı güçlendirirken, bal da kürü daha lezzetli hale getirir.
Kürü 5-10 dakika demlemeye bırakın. Sumak suya özünü bırakacak ve besin değerlerini aktaracaktır.
Sumak kürü, sabah aç karnına içildiğinde sindirim sistemini düzenleyebilir ve vücudu arındırabilir.
Ayrıca, bağışıklık sistemini güçlendirmek için de faydalıdır.