AKSAM.COM.TR / MOR PAPATYA
Fatimatüzzehra Maslak
Lif bakımından zengin olan kabakla yapılan en nefis lezzetlerden birini sizler için derledik. İçeriğinde bulgur ve zeytinyağının olduğu bu lezzet formu uzun süre tok kalmanızı sağlar. Sağlıklı bir yemek olan zeytinyağlı bulgurlu kabağın yapımı da oldukça basittir.
Kabaktan yapılan birçok lezzet vardır. Bu lezzetler hem sağlıklı beslenip hem de uzun süre tokluk sağlar. Diyet yapmak isteyenlerin vazgeçilmezi olur. Kış aylarının da vazgeçilmezidir.
3 adet kabak
Bir çay bardağı bulgur
1 adet kırmızı biber
Bir diş sarımsak
Bir baş kuru soğan
2 yemek kaşığı zeytinyağı
Pul biber, karabiber, nane ve tuz
Kabakları ay şeklinde kesip. Su da bekletin.
Akabinde bir tavaya kırmızı biberleri küp küp kesip ilave edin.
Aynı şekilde sarımsak ve soğanı da kesip koyduktan sonra iyice kavurun.
Üzerine kabakları ekleyip kabaklar biraz haşlandıktan sonra bulguru koyun.
Bir buçuk su bardağı sıcak suyu ilave ettikten sonra karıştırın.
Ağzını kapatıp ortalama 25 dakika pişmesini bekleyin.
Ardından ocaktan alıp servis edin.
Afiyet şifa olsun...