Tok tutucu vitamin deposu! Bulgurlu zeytinyağlı kabak yemeği tarifi

Doğadaki en güçlü lif kaynağı olan kabak, zeytinyağı ve bulgurun birleşiminden ortaya çıkan vitamin deposunu sizler için derledik. Tek bir tabağı tüm gün hem tok tutar hem de vücudun sağlıklı işlemesini destekler. Peki bulgurlu zeytinyağlı kabak yemeği nasıl yapılır? İşte cevabı...

AKSAM.COM.TR / MOR PAPATYA

Fatimatüzzehra Maslak

Lif bakımından zengin olan kabakla yapılan en nefis lezzetlerden birini sizler için derledik. İçeriğinde bulgur ve zeytinyağının olduğu bu lezzet formu uzun süre tok kalmanızı sağlar. Sağlıklı bir yemek olan zeytinyağlı bulgurlu kabağın yapımı da oldukça basittir.

Kabaktan yapılan birçok lezzet vardır. Bu lezzetler hem sağlıklı beslenip hem de uzun süre tokluk sağlar. Diyet yapmak isteyenlerin vazgeçilmezi olur. Kış aylarının da vazgeçilmezidir.

ZEYTİNYAĞLI BULGURLU KABAK YEMEĞİ NASIL YAPILIR?

MALZEMELER

3 adet kabak

Bir çay bardağı bulgur

1 adet kırmızı biber

Bir diş sarımsak

Bir baş kuru soğan

2 yemek kaşığı zeytinyağı

Pul biber, karabiber, nane ve tuz

YAPILIŞI

Kabakları ay şeklinde kesip. Su da bekletin.

Akabinde bir tavaya kırmızı biberleri küp küp kesip ilave edin.

Aynı şekilde sarımsak ve soğanı da kesip koyduktan sonra iyice kavurun.

Üzerine kabakları ekleyip kabaklar biraz haşlandıktan sonra bulguru koyun.

Bir buçuk su bardağı sıcak suyu ilave ettikten sonra karıştırın.

Ağzını kapatıp ortalama 25 dakika pişmesini bekleyin.

Ardından ocaktan alıp servis edin.

Afiyet şifa olsun...

Ateşte patates közlemenin püf noktaları! Soğuk havaların lider lezzeti