Yaz pikniklerinin vazgeçilmezi olan patates salatası tarifi araştırılıyor. Tok tutan patates salatası özellikle çay yanına sevilen lezzetlerin başında geliyor. Peki, patates salatası nasıl yapılır?
Patates salatasının en önemli püf noktası patateslerin çok haşlanmaması. Çünkü çok haşlanan patatesler salatada ezilir. İşte bol salatalı, ekşili, limonlu patates salatasının yapılışı ve malzemeleri...
PATATES SALATASI TARİFİ MALZEMELER
4 adet patates
1 tatlı kaşığı zeytinyağı
3 dal taze soğan
Yarım demet kıvırcık
5-6 dal maydanoz
Limon suyu
Pul biber, isteğe göre karabiber ve sumak
Tuz
İsteğe göre sirke ve nar ekşisi
PATATES SALATASI TARİFİ
Patatesleri yıkayıp, doğrayın ve haşlayın. Pişme süresini istenen yumuşaklığa göre ayarlayabilirsiniz.
Patatesler haşlanırken, zeytinyağı, tuz, limon suyu, pul biber ve sumağı yayvan bir kapta karıştırın. Yeşillikleri yıkayıp, ince doğrayın. Hepsini karıştırın.
Haşlanmış patatesleri süzün ve soğumaya alın. Soğuyunca diğer yeşilliklerle patatesleri karıştırın. Dileyenler üzerine yumurta da haşlayabilir. Afiyet olsun...