Tok mideye dahi yediriyor! Patatesli omlet tarifi, kahvaltı sofranıza iz bırakıyor

Patatesli omleti dakikalar içinde bitiriyorsunuz. Kahvaltıda lezzetle tüketeceğiniz omlet nasıl yapılır? İşte adım adım patatesli omlet tarifi...

HABER MERKEZİ

Patatesle yapılan kahvaltılık lezzetler çok seviliyor. Hem doyurucu hem lezzetli omlet nasıl yapılır?

İşte nefis bir patatesli omlet tarifi:

Patatesli Omlet Tarifi

Malzemeler (2 kişilik):

2 adet orta boy patates

3 adet yumurta

1 küçük soğan (isteğe bağlı)

2 yemek kaşığı sıvı yağ veya tereyağı

Tuz

Karabiber

Pul biber (isteğe bağlı)

Yapılışı:

Patatesleri Hazırlama:

Patatesleri soyup küçük küpler halinde doğrayın.

Tavaya yağı alın, kızınca patatesleri ekleyin. Orta ateşte, kapağı kapalı şekilde yumuşayana kadar kavurun. (İsterseniz haşlayıp da ekleyebilirsiniz.)

Soğan Eklemek (isteğe bağlı):

Patatesler yumuşamaya yakınsa, ince doğranmış soğanı da ekleyin ve pembeleşene kadar kavurun.

Yumurta Karışımı:

Yumurtaları bir kasede çırpın. Tuz, karabiber ve isteğe göre pul biber ekleyin.

Omleti Pişirme:

Patatesli karışımın üzerine çırpılmış yumurtaları dökün. Kısık ateşte kapağını kapatarak pişirin. Altı pişince spatula ile çevirip diğer tarafını da pişirin ya da sadece tek tarafını pişirip kapatabilirsiniz.

Servis:

Sıcak olarak yanında domates, salatalık ve ekmekle servis yapabilirsiniz.

Afiyet olsun!

İstersen kaşar peyniri, yeşil biber veya taze soğan da ekleyebilirsin.