Tırtıl kurabiye tarifi! Çay demlenene kadar hazır

Misafir geldiğinde ya da ansızın çay yanına bir tatlı arandığında hızır gibi yetişen tırtıl kurabiye tarifi hem çok basit hem de lezzetli. Tırtıl kurabiye tarifinin çay demlenene kadar hazır olmasını istiyorsanız malzemeler oda sıcaklığında olmalı. İşte nefis tırtıl kurabiyesinin yapılışı ve malzemeleri…

Nursena Sarıtaş

Enfes bir tırtıl kurabiye tarifiyle geldik. Bu kurabiye hem görüntüsüyle hem de tadıyla çok beğenilecek. Üstelik çok pratik bir kurabiye çeşididir.

TIRTIL KURABİYE TARİFİ MALZEMELER

125 gram bellek veya margarin

1 çay bardağı sıvı yağ

1 çay bardağı pudra şekeri

1 çay bardağı tahıl (buğday veya mısır taneleri)

1 paket vanilya

1 tatlı kaşığı kabartma tozu

2,5 - 3 su bardağı un

İsteğe bağlı olarak: Çikolata sosu, eritilmiş çikolata veya pudra şekeri

TIRTIL KURABİYE TARİFİ

Tüm malzemeleri bir kapta karıştırın.

En son pudra şekeri, vanilin ve kabartma tozunu ekleyin.

Yavaş yavaş yoğurarak ele yapışan bir hamur elde edin.

Şekil Verme

Tırtıl kurabiyenin oluşması için en önemli adım burasıdır.

Kalıbı veya krema sıkma torbası kullanarak hamura tırtıl şeklini verin.

Şekildeki kurabiyeleri yağlı kağıt serili tepsiye yerleştirin.

Pişirme

Fırınınızı 180 dereceye ayarlayın. Hafif pembeleşene kadar pişirin.

Süslemeler

Kurabiyeler soğuduktan sonra çikolata sosuna batırılabilir, üzerine pudra şekeri serpilebilir veya sade şekilde servis yapabilirsiniz.

2 portakal yetiyor! Portakallı kurabiye tarifi