Tırnakları güçlendiren 2 doğal yöntem! Kırılma sona eriyor

Tırnakları güçlendiren yöntemler pek çok insan tarafından araştırılabiliyor. Çünkü kolay kırılması moral bozucu olabiliyor. Öte yandan bu noktada tercih edilecek 2 doğal yöntem, tırnakları güçlendirme konusunda faydalı olabiliyor. İşte detaylar…

Tırnak bakımının düzenli bir şekilde uygulanması, sağlıklı ve güzel bir görüntü ortaya çıkartabiliyor. Ayrıca tırnakların kolayca kırılması, soyulması ya da çatlaması, bakıma ihtiyacı olduğunun göstergesi olabilir. Öte yandan tırnakları güçlendirebilen ve kırılma sorununu adeta sona erdirebilen 2 doğal yöntem de bulunuyor.

TIRNAKLARI GÜÇLENDİREBİLEN 2 DOĞAL YÖNTEM

Tırnak sağlığının iyileştirilmesi için bazı doğal yağların tercih edilmesi tavsiye ediliyor. Ancak her doğal yağ her ciltte aynı etkiyi oluşturmaz. Öte yandan tırnak sağlığını güçlendirebilen söz konusu doğal yağlardan 2'si, zeytinyağı ve Hindistan cevizi yağı.

Zeytinyağı: Tırnakların ılık zeytinyağına batırılması, güçlenmeleri ve nemlenmeleri konusunda yardımcı olabiliyor.

Hindistan Cevizi Yağı: Doğal nemlendirici olarak görülebilen Hindistan cevizi yağı, tırnakları güçlendirme ve besleme konusunda ön plana çıkıyor. Bu yöntemde yatmadan önce az miktarda tırnaklara ve tırnak etlerine hafifçe masaj yapılarak Hindistan cevizi yağı sürülür.

Not: Alerji etkisi oluşabilecek veya farklı bir sağlık rahatsızlığı geçirme riski bulunan kişilerin zeytinyağı ve Hindistan cevizi yağı yöntemini uzman bir doktora danışarak denemeleri önerilir.