Tırmıt kavurması tarifi

Tırmıt kavurması tarifi merak ediliyor. Peki, tırmıt kavurması nasıl yapılır? Ordu, Giresun gibi birçok şehirde sık yapılan tırmıt kavurması aslında mantar kavurmasıdır. Sadece 3 malzemeyle harika bir lezzet ortaya çıkarabilirsiniz.

Tırmıt kavurması tarifi 5 çayına araştırılıyor. Karadeniz illerinde meşhur olan tırmıt kavurmasına tirmit kavurması ya da mantar kavurması da deniyor. Sadece üç malzemeyle hazırlanıyor.

Kültür Portalı'ndan derlediğimiz tırmıt kavurması tarifi haberimizde... Deneyenlere şimdiden afiyet olsun...

TIRMIT KAVURMASI MALZEMELER

1 kg fındık tirmiti

2 baş kuru soğan

Sıvı yağ

Tuz

TIRMIT KAVURMASI TARİFİ

Tırmıt kavurması tarifi için önce mantarlar ayıklanıp iyice yıkanır süzgeçte suyunun süzülmesi beklenir. Ayrı bir tencerede ince ince doğranmış soğan sıvı yağ ile penbeleşinceye kadar kavrulur.

Suyu süzülen mantarlara tuz ilave edilerek iyice karıştırılır ve elle suyu sıkılır.

Kavrulan soğanın üzerine ilave edilir. Tencerenin ağzı kapatılarak mantarlar yumuşayıncaya ve suyunu tamamen çekinceye kadar pişirilir.Servis tabağına alınarak servis yapılır.

Osmanlı hekimleri bulaşıcı hastalıklara böyle şifa buluyordu! Eve tütsü, sofraya siyah turp

İlişkilerde terk edecek kişiyi ortaya çıkaran 3 zihin okuma yöntemi