Tiramisu tarifi, TV8 ekranlarında yayına giren MasterChef 2021'de gündeme gelmesiyle merak konusu oldu. Bilindiği üzere İtalyanca'dan tercüme edilen "Tiramisu", "Beni cennete götür" anlamına gelir. Kahve, çikolata ve narin krema aromalarının birleşimi gerçekten ilham veriyor. Sade, eşsiz, lezzetli - tiramisu artık dünya mutfak sanatlarının en popüler lezzetlerinden biri. Ünlü İtalyan tatlısını hazırlamak hiç de zor değil. Klasik tarifin çeşitli varyasyonlarını yaptık. Orijinali de burada.
Tiramisu, geleneksel bir tatlı olarak başarılı bir şekilde gizlenmesine rağmen, İtalyan mutfağının bilenleri şöyle diyor: onun gibi bir şey yok. Tiramisu en son icattır, ancak Avrupalılar onu o kadar çok sevdiler ki, kendine saygı duyan herhangi bir kafe ve restoranın menüsüne anında girdi. Tatlıyı hazırlamak için 500 gr mascarpone krem peynir, bir paket dikdörtgen savoyardi bisküvi, altı taze yumurta, altı yemek kaşığı pudra şekeri, aromatik alkolsüz şurup ve üç porsiyon şekersiz espressoya ihtiyacınız olacak.
Tiramisu tarifi, MasterChef 2021 yeni bölümle birlikte merak konusu oldu. Sevilen yarışmada ana kadroyu belirleyecek final turu tüm heyecanıyla devam ediyor. Bu akşam, MasterChef'te yarışmacılar, tiramisu yaparak sonraki tura geçmeye çalıştı.
TİRAMİSU TARİFİ İÇİN GEREKLİ MALZEMELER
1 adet hazır pandispanya keki
Muhallebisi için;
2.5 su bardağı süt
3 yemek kaşığı toz şeker (tepeleme dolu)
3 yemek kaşığı un (tepeleme dolu)
1 adet yumurta
200 gram labne peyniri (1 paket)
Islatmak için;
1/2 (yarım) su bardağı sıcak su
3'ü bir arada hazır kahve
Üzeri için;
Kakao
TİRAMİSU NASIL YAPILIR?
Öncelikle muhallebi için şeker, un, süt ve yumurta çırpılarak ocakta kaynayıncaya kadar karıştırılarak pişirilir.Kaynadıktan sonra altı kapatılarak ılımaya bırakılır.
15 dakika kadar bekleyip ılındıktan sonra labne peyniri ilave edilip mikser ile pürüzsüz hale gelene kadar çırpılır.
Diğer taraftan sıcak su içinde hazır kahve çözdürülerek hazırlanır ve hafif soğuması beklenir.
Servis tabağına pandispanya kekinin bir katı yerleştirilerek kahvenin yarısı ile ıslatılır.
Üzerine kremanın yarısı ilave edilip kalan kahve ile üst kat da ıslatıldıktan sonra ikinci kat kapatılır.
Kalan krema pastanın üzerine dökülerek pastanın üzeri ve kenarları güzelce kapatılır.
Son olarak pastanın üzerine süzgeç yardımı ile kakao serpilir.
Buzdolabında birkaç saat dinlendirildikten sonra dilimlenerek servis edilir.
TİRAMİSU PÜF NOKTALARI
Muhallebinin içerisine labne peynirini kapatmadan önce muhallebi ocaktan alınarak ılımaya bırakılmalıdır.
Labne peyniri eklendikten sonra krema pürüzsüz bir kıvama gelene kadar çırpılmalıdır.
Kekinizi kahveyle ıslatmalısınız.
Gerçek bir tiramisu yapmak istiyorsanız üzerine mutlaka kakao serpmelisiniz.
Tiramisunuzu tart kalıbında yaparak pastanıza farklı bir görüntü katabilirsiniz.
Tiramisunuzu sadece kek ile değil kedidili bisküvi ile de yapabilirsiniz.
Tiramisunuzu kuplarda yaparsanız sonrasında dilimlemekle uğraşmazsınız.