Tıpkı zencefil ve patates gibi kök bitki! Bağışıklık çelik gibi oluyor, gaz sökülüyor

Galanga otu toprağın içerisinde yetişiyor. Bu ot zencefil ve patates gibi toprağın içerisindeki tüm mineral ve vitaminleri alıyor. İşte detaylar...

Doğal ürünlere olan ilgi, hem sağlık sorunlarına önlem olarak hem de çözüm bulma amacıyla artmaya devam ediyor. Bu doğal ürünlerden biri olan ve faydalarıyla öne çıkan galanga otu hakkında bilgi verelim.

Galanga Otu Nedir?

Zencefil ailesine ait olan galanga otu, beyaz veya pembe renkli çiçek salkımlarına sahip, ince ve uzun yaprakları olan bir bitki türüdür. Hoş bir kokuya sahip olan bu bitki, bazen üç metre yüksekliğe kadar büyüyebilir.

Galanga Otunun Faydaları:

Aromaterapi ve antioksidan özellikleri taşır.

Bağışıklık sistemini kuvvetlendirir.

Gaz giderici özelliği ile sindirim sistemine iyi gelir.

Ödem atıcıdır.

Kan şekerini düzenlemeye yardımcı olur.

Antimikrobiyal özellikleri ile virüs, bakteri ve mantarlara karşı koruma sağlar.

Kökü çiğnendiğinde ağız kokusunu giderir.

Sinir sistemini güçlendirir ve idrar kaçırma sorunu olanlarda faydalı olabilir.

Galanga Otunun Kullanımı:

Galanga otunun kökleri, bitkinin şifalı ve yemeklere lezzet katıcı özelliklerinden en çok yararlanılan bölümdür. Galanga otu, aşağıdaki şekillerde kullanılabilir:

Galanga Çayı: Kökler toprak altından çıkarılıp ince dilimlere ayrıldıktan sonra kaynar suya eklenir ve demlenir.

Galanga Tozu ve Baharatı: Bitkinin kökleri ve kök sapları kurutulup öğütülerek baharat haline getirilir.

Galanga Yağı: Kök ve kök saplarından su buharı distilasyonu ile elde edilen uçucu bir yağdır.

Galanga otu, özellikle güçlü baharatları tercih edenler için yemeklerde ve salatalarda harika bir tat katıcıdır.