Tıp dergilerinde binlerce kez yayımlandı! Hastane yüzü göstermeyen tavsiyeler

Psikolojik tutumun fizyolojiye etkisi çok fazla. Özellikle stres ve kaygı sindirim sistemini olumsuz etkiliyor. Brezilyalı doktor Dr. Dráuzio Varella ise bu konuya değiniyor. İşte detaylar...

Karamsar, stresli ve buhranlı olmak sağlığa iyi gelmiyor. Mide, sinir sistemi ve cilt hastalıklarının ruh haliyle yakından ilgisi var. İşte detaylar...

HASTALIKLARDAN KORUNMANIN SIRRI!

Brezilyalı doktor Dr. Dráuzio Varella'ya ait bu yazı psikolojinin fizyolojiye olan etkisini anlatmış. Eğer hasta olmak istemiyorsan;

Eğer hasta olmak istemiyorsan duygularını anlat. Saklanan veya baskılanan heyecan veya duygular gastrit, ülser, bel fıtığı gibi hastalıklara yol açar. Zamanla duyguların bastırılması kansere dönüşür. Öyleyse sırlarımızı, hatalarımızı güvendiğimiz biriyle paylaşmalıyız. Diyolog içinde olmak, kelimeler çok güçlü ilaç ve mükemmel birer terapidir.

Karar vermelisin. Kararsız kişi güvensiz, ızdırap ve endişe içinde olur. Kararsızlık sorunları endişeleri ve çatışmaları çoğaltır. İnsanlık tarihi kararlardan oluşur. Kararsız kişiler mide rahatsızlıkları, sinir hastalıkları ve cilt kusurları kurbanıdırlar.

Olduğundan farklı yaşama.. Gerçeği saklayan, rol yapan, her zaman mutlu olduğu görüntüsü veren mükemmel görünmek isteyen kişi tonlarca ağırlığı biriktirmektedir. Ayağı kilden olan bronz bir heykeldir. Aldatıcı görünerek yaşamak kadar sağlık için kötü bir şey yoktur. Kaderleri ilaç, hastane ve acıdır.

Kabullen. Reddedicilik ve kendine saygı eksikliği, kendimizi kendimize yabancılaştırır. Kendimizle barışık olmak sağlıklı yaşamın anahtarıdır. Bunu kabul etmeyenler kıskanç, taklitçi, aşırı rekabetçi ve yıkıcı olurlar. Eleştirileri kabullen. Bu bilgelik, akıllılık ve terapidir.

Çözümler bul. Olumsuz kişiler çözüm bulamazlar ve sorunları büyütürler. Üzülmeyi, dedikoduyu ve kötümserliği tercih ederler. Karanlığı kovmak için kibrit yakmalı. Arı ufacıktır fakat var olan en tatlı şeylerden birisini üretir. Biz ne düşünüyorsak oyuz. Olumsuz düşünce, hastalığa dönüşen negatif enerji üretir.

Güven. Güvenmeyen kişi iletişim kuramaz, açık değildir, derin ve sağlam ilişkiler geliştiremez, gerçek arkadaşlıkları nasıl kurabileceğini bilemez. Güven olmadan, bir ilişki de olamaz. Güvensizlik sendeki inancın azlığıdır. Hayatı Üzgün Yaşama. Mizah. Kahkaha. Huzur. Mutluluk. Bunlar sağlığa güç verir ve daha uzun bir yaşam getirir. Mutlu kişi yaşadığı çevresini geliştirir. "İyi mizah bizi doktorun elinden korur". Mutluluk sağlık ve terapidir.