Tıkalı lavaboların giderleri 3 saniyede açılıyor! 3 farklı yöntem

Lavabolar kirlerle tıkanabilir. Lavabo temizliğinin ön koşulu deliklerin temizlenmesidir. İşte detaylar...

Lavabo giderini açmak, birçok kişinin ilgisini çeken bir konudur. Bu işlem kimyasal ürünlerle gerçekleştirilebilir. Ancak, evlerinde kimyasal ürünler kullanmak istemeyenler için doğal yöntemlerle lavabo açma konusunda araştırma yapanlar, en basit önerilerle mutfak temizliğine başlayabilir. Kimyasal ürünler, havayla temas ettiklerinde solunuma zararlı maddeler salarlar. Bu yüzden ev temizliğinde doğal yöntemler popüler hale gelmiştir.

Lavabo açma konusunda ne yapılacağını merak edenler, burada doğal lavabo açma önerileri bulunmaktadır. İşte tıkanmış lavabonuzu hızlıca açabileceğiniz 3 pratik yöntem:

1. Lavabo Giderindeki Kalıntıları Peçete ile Temizleyin

Bulaşık yıkarken lavabo içine bazı yemek artıkları düşer. Bu yemek artıkları lavabo deliklerini tıkar, suyun akış hızını azaltır ve gider borularında birikinti oluşturur. * Lavabonun tıkanmasını önlemek istiyorsanız, her bulaşık yıkama sonrası kalan artıkları peçete ile toplayıp çöpe atabilirsiniz. * Yemek artıkları hem lavabo giderinin kötü kokmasına hem de gider borularının tıkanmasına neden olur. * Lavabo açma işlemine öncelikle bu adımla başlamanız önerilir. Aksi takdirde dolu olan lavabo, uygulanan işlemi kabul etmez ve kullandığınız malzemelerin etkisini gösteremez.

2. Tel Yardımıyla Lavaboyu Temizleyin

Lavabo giderinde bir şeylerin olduğunu düşünüyorsanız, kalın bir tel yardımıyla delikleri temizleyebilirsiniz. * Bir yandan lavabo deliklerine teli sokarken, diğer yandan musluğun suyunun açık olmasını sağlayın. * Siz deliklerden gideri temizlerken, su da kirlerin daha hızlı akmasını sağlar. Sıcak Su Akıtın * Sıcak su, yemek artıklarını daha hızlı eritir ve akıtır. * Bu nedenle lavabo giderini ve tıkanıklığı açmak için zaman zaman kaynar su dökmeniz gerekmektedir. * Her bulaşık yıkama sonrasında veya banyo lavabosunu kullanımdan sonra, lavabo deliklerinden sıcak su akıtmanız önerilir.

3. Karbonat ve Sirke ile Temizleyin

Lavabo tıkanıklığını açmak ve lavabo giderinde oluşan kireçlenmeyi önlemek için evinizde bulunan sirke ve karbonat size yardımcı olacaktır. Nasıl mı? * Boş ve su akıtılmış lavabonun içine 1 fincan dolusu karbonat dökün. * Karbonatın tüm lavabo yüzeyine yayılmasına dikkat edin. * Özellikle lavabo deliklerine bolca karbonat dökün. * Şimdi karbonatın üzerine beyaz sirke veya elma sirkesi dökün ve karbonatın köpürmesini bekleyin. * Sirke ile reaksiyona giren karbonat, keskin bir koku yayacaktır, bu esnada kokuyu solumayın. * 5 dakika bekledikten sonra hem lavabonun içini hem de delikleri süngerle silin ve lavabo deliklerine sıcak su gönderin. * Lavabonun gideri ve delikleri tertemiz olacaktır.