Tezgâhtaki son portakalları böyle değerlendirin! Portakal reçeli tarifi! Kabuğun acısı için…

Sezonun son portakallarını değerlendirmek isteyenler portakal reçeli tarifini araştırıyor. Portakal reçeli tarifi oldukça basit. Fakat tek bir püf noktası var o da portakal kabuklarının acısını almak. İşte tezgahtaki son portakallarla portakal reçeli tarifi ve malzemeleri…

HİLAL ÇAKIR

Portakal reçeli tarifi oldukça kolay. Reçeldeki şeker miktarı portakalın cinsine göre değişebilir. Tatlı portakalsa biraz azaltılabilir. İşte adım adım portakallı reçel tarifi ve malzemeleri...

PORTAKAL REÇELİNİN PÜF NOKTALARI

Kabukların acısını almak şart: 2-3 kez kaynatma işlemi reçelin acı olmasını önler.

Portakalın içiyle birlikte yapılırsa daha aromatik ve doğal olur.

Kıvam kontrolü çok önemli: Fazla kaynatırsan şekerlenir, az pişirirsen sulu kalır.

Reçel piştikten sonra kavanoza sıcakken koyulmalı, böylece uzun süre dayanır.

Arzu edersen içine bir tutam vanilin ekleyebilirsin.

PORTAKAL REÇELİ TARİFİ MALZEMELER

4 adet büyük portakal

3 su bardağı toz şeker

1 su bardağı su

Yarım limonun suyu

İsteğe Bağlı:

Bir parça çubuk tarçın

2-3 adet karanfil

PORTAKAL REÇELİ TARİFİ

Portakalların kabuklarını soyun (beyaz kısmı çok kalınsa hafifçe kazıyın).

Kabukları jülyen (ince uzun) şekilde doğrayın. Kabukları acılığını almak için bol suda 2-3 kez kaynatın, her seferinde suyunu dökün. (5-7 dakika arayla yeterlidir)

Portakalın iç kısmını da doğrayın. (çekirdeklerini çıkarın)

Geniş bir tencerede doğranmış portakal içlerini, yumuşamış kabukları, şekeri ve 1 su bardağı suyu ekleyin.

Orta ateşte, önce şeker eriyene kadar karıştırarak kaynatın, sonra kısık ateşte reçel kıvamına gelene dek (yaklaşık 40-50 dk) pişirin.

Koyulaşmaya yakın limon suyunu ekleyin. İsteğe bağlı tarçın ve karanfili bu aşamada koyabilirsiniz.

Reçelin kıvamını anlamak için: Soğuk tabağa bir damla damlatın, yayılmıyorsa olmuş demektir.

Sıcakken kavanozlara doldurun, kapağını kapatıp ters çevirin, soğuyana kadar bekletin.