Tescilli Sivas köftesine Ramazan'da yoğun ilgi

Sivas'ın tescilli köftesi Ramazan'da sevilerek tüketiliyor. Hayvanın kol, kürek, but kısımlarından hazırlanan Sivas köftesi, lezzet için bir gün dinlendiriliyor. ''Bugün ne pişirsem?'' diye düşünenler için Sivaslı ustalardan tescilli köftenin tarifi haberimizde...

AA

Sivas'ın tescilli köftesi Ramazan'da iftar sofralarını bereketlendiriyor. Bu lezzetten mahrum kalmak istemeyenler Sivas köftesini kasaplardan alınarak evlerde pişiriyor ya sipariş veriyor. Peki, Sivas köftesi nasıl yapılıyor? Sivaslı ustalardan "Bugün ne pişirsem?" diyenlere özel tarifi haberimizin devamında bulabilirsiniz.

AA'da yer alan habere göre tescilli Sivas köftesi Ramazan'da çok talep görüyor. Köfte, Kovid-19 salgınıyla mücadelede hayata geçirilen tam kapanma döneminde restoranlara gidemeyen vatandaşların sofralarına paket servisle ulaştırılıyor.

SİVAS KÖFTESİ TARİFİ

Kent merkezinde restoran işleten Selahattin Yapalı, Sivas köftesinin kentin lezzet markası olduğunu belirterek, "Hayvanın kol, kürek, but kısımlarından çekerek ve sadece tuzla karıştırarak hazırladığımız eti, 1 gün dinlendirdikten sonra elle basarak köfte haline getiriyoruz." dedi.

Yapalı, Sivas'ın, köftesinin yanı sıra etli pide ve katmeriyle ünlü olduğunu dile getirdi. Kentte Sivas köftesi yapan işletmenin sahibi Erkan Karasu, iftara doğru saat 17.30'da sipariş yoğunluğunun başladığını ve müşterilere en iyi hizmeti sunmak için koşuşturduklarını söyledi.

Çıraklık ve ustalık dahil 20 yıldır aynı restoranda çalıştığını anlatan köfte ustası Ömer Tel ise Sivas köftesini "Eti, tuzu ve her şeyiyle özel bir köfte." diye tanımladı.