Tescilli lezzet Sinop mantısı tarifi! Püf noktası hamurun pişme seviyesi

Tescilli lezzetlerimizden biri olan Sinop mantısı tarifi hem lezzeti hem de pratik yapımıyla birçok kişi tarafından araştırılıyor. Yerli ve yabancı turistler şehir dışından sırf Sinop mantısı yemek için akın akın geliyor. Sinop mantısının püf noktası ise hamurun pişme seviyesi. Peki tescilli lezzet Sinop mantısı tarifi ve püf noktaları neler? Sinop mantısı tarifinin püf noktası cevizi…

HİLAL ÇAKIR

Yöresel yemeklerimizden biri olan Sinop mantısının ünü artık ülke sınırlarını aştı. Tescilli lezzetlerden biri olan Sinop mantısı hem çok lezzetli hem de bir o kadar pratik şekilde hazırlanıyor.

SİNOP MANTISININ PÜF NOKTASI HAMURUN PİŞME SEVİYESİ

Sunumu yoğurtlu ve cevizli olan Sinop mantısı, kulak şeklinde katlanıp tepesi dağa benzer şekilde kıvrılıyor. Sinop mantısının püf noktası ise hamurun pişme seviyesi. Peki tescilli lezzet Sinop mantısı tarifi ve püf noktaları neler? Sinop mantısı tarifinin püf noktası cevizi...

TESCİLLİ LEZZET SİNOP MANTISI TARİFİ

Hamuru için malzemeler:

2 yumurta,

2 su bardağı su,

Aldığı kadar un,

İç harcı için,

1 soğan,

400 g kıyma,

1 tatlı kaşığı karabiber,

Haşlamak için malzemeler:

Zeytinyağı,

Tuz,

Su,

Sosu için malzemeler:

3 diş sarımsak,

2 su bardağı yoğurt,

200 g tereyağı,

2 su bardağı iri çekilmiş ceviz içi,

TESCİLLİ LEZZET SİNOP MANTISI YAPILIŞI

Ustalıkla yoğrulan, ince açılan hamurdan küçük kare parçalar yapıp, içine önceden hazırlanmış kıyma ve soğan karışımı yerleştiriliyor.

Kulak şeklinde katlanıp tepesi dağa benzer şekilde kıvrılıyor.

Sıcak suda bir süre haşlandıktan sonra üzerine olmazsa olmazı tereyağı, isteğe göre ceviz veya yoğurt dökülerek servise sunuluyor.