Tescilli lezzet Bafra nokulu tarifi! Bafra nokulu nasıl yapılır?

Samsun'un tescilli lezzeti olan Bafra nokulu hem dayanıklılığı hem de enerji vermesiyle sevilen hamur işleri arasında yer alıyor. Peki, Bafra nokulu nasıl yapılır? Evdeki malzemelerle yapabileceğiniz Bafra nokulu tarifini adım adım anlattık. İşte fırından yayılan mis gibi kokusuyla iştah kabartan Bafra nokulunun yapılışı ve malzemeleri...

Bafra nokulu tarifi hem malzemeleri hem de yapılışıyla sevilen lezzetler arasında yer alıyor. Ceviz içiyle yapılan Bafra nokulu fırında pişiriliyor. Samsun'un tescilli lezzetlerinden biri olan Bafra nokulu uzun süre saklanarak tüketilebilir. İşte şerbetsiz bir hamur tatlısı olan Bafra nokulu tarifi ve malzemeleri...

BAFRA NOKULU MALZEMELER

2 adet yumurta

1 paket margarin

1 kg buğday unu

1 su bardağı yoğurt

1 su bardağı sıvı yağ

1 su bardağı ceviz içi

1 yemek kaşığı tarçın

2 yemek kaşığı toz şeker

yeteri kadar karbonat

BAFRA NOKULU YAPILIŞI

Derin bir kapta un, bir yumurta, yoğurt, eritilmiş margarin ve karbonatı yoğurun. Kulak memesi kıvamında bir hamur elde etmeniz gerekiyor.

Hamuru üçe ayırın ve ayrı ayrı yufka şeklinde açın.

Hamurların üzerini sıvı yağ ile yağlayın. İçine dövülmüş ceviz, toz şeker ve tarçın iyice karıştırılarak serpin. Yufkayı kıvırıp yuvarlayın.

İstenilen büyüklükte keserek yağlanmış tepsiye tepsiye dizin. Her yufka için aynı işlemi yapın. Yumurtanın geri kalan sarısını da üzerine sürün.

Önceden ısıtılmış 180 derece fırında kızarana kadar pişirin. Bafra nokulu hazır. Afiyet olsun...

Adana'nın nefis kol böreği tarifi! Kol böreğinin püf noktası