Tescilli laz böreği tarifi

Laz böreği tarifi merak ediliyor. Hafta sonuna lezzetli börek tarifi arayanlar için nefis bir çeşit olan laz böreği, muhallebiyle yapılan tescilli bir börektir. İşte tescilli Hopa laz böreği tarifi ve malzemeleri...

Laz böreği tarifi arayanlar için tescilli börek tarifi hazırladık. Hopa'nın lezzetiyle meşhur laz böreği hamur açılarak ve muhallebiyle yapılan bir börek çeşididir. Diğer böreklerden farklı olarak soğuk servis edilir.

Hafta sonuna nefis börek tarifi arıyorsanız laz böreğini deneyin. Hem görüntüsüyle hem de lezzetiyle iştah kabartan laz böreğinin yapılışı zor olsa da tadı emeğine değiyor. İşte tescilli Hopa laz böreği tarifi ve malzemeleri..

LAZ BÖREĞİ HAMURU İÇİN MALZEMELER

2 çay bardağı süt

1 adet yumurta

Yarım çay bardağı su

3 su bardağı un

1 çay kaşığı tuz

Muhallebi için gerekli malzemeler:

3,5 su kg süt

4 su bardağı şeker

2 su bardağı un

1 tatlı kaşığı silme tuz

4 adet yumurta

3 tepeleme yemek kaşığı yoğurt

1 tatlı kaşığı karabiber

Pişirme esnasında kullanmak üzere 350 gr tereyağı

LAZ BÖREĞİ TARİFİ

Laz böreği tarifi için önce börek hamurunu yoğurun. Hamuru yoğurduktan sonra üzerine bir bez örtün ve dinlenmeye bırakın.

Bu esnada laz böreğinin muhallebisini hazırlayın. Süt, şeker, un ve tuzU tencereye koyarak muhallebi kıvamına gelene kadar karıştırın. Kaynamadan ocaktan alın. Ardından 4 adet yumurta, 3 tepeleme yemek kaşığı yoğurt ve 1 tatlı kaşığı karabiber iyice çırparak muhallebinin içine ekleyin.

Daha sonra önceden hazırlanmış olan hamurdan 8 adet yufka açın. Fırın tepsisini iyice yağlayın, yufkaların 4 adedini içine serin.

Yufkaların üzerine hazırlanmış olan muhallebiyi dökün ve muhallebinin üzerine 1 su bardağı şeker ilave edin. Yaklaşık 350 gram tereyağını muhallebinin üzerine dökün.

Önceden ısıtılmış fırında 45 dakika pişirin. Ardından böreği fırından alın ve geri kalan 4 yufkayı ayrı ayrı yağlayarak muhallebinin üzerine serin.

170 derece ısıtılmış fırında yufkalar kızarıncaya kadar pişirin ve fırından alarak üzerini bez ile örtün. Ürünü soğuk olarak servis edin.

Tescilli laz böreği sofraya gemeye hazır. Afiyet olsun...

İş disiplini olmayan 3 burç

Yastık kılıfına o ürünü koyup öyle yatın! Öksürüğü geçiriyor

Çiğ beslenme diyeti popüler oldu, uzmanlar uyardı