Antep yuvarlaması tarifi

''Bugün ne pişirsem?'' diyenler için Antep yuvarlaması tarifi hazırladık. Antep yuvarlaması Gaziantep'in tescilli yemekleri arasında yer alıyor. Peki, dillere destan olan Antep yuvarlaması nasıl yapılır? Gaziantep'te bayramların geleneksel yemeği olan Antep yuvarlaması zahmetli bir yemek olsa da tadınca tüm emeği unutturuyor. Antep yuvarlamasında önce köfteler hazırlanıyor, ardından et suyu ve nohutla pişiriliyor ve son olarak süzme yoğurt ekleniyor. Son olarak naneli yağ kızartılarak servis ediliyor. İşte adım adım Gaziantep'in tescilli Antep yuvarlaması tarifi ve malzemeleri...

Antep yuvarlaması tarifi farklı yemek arayanlar için mükemmel bir lezzet. Gaziantep'in tescilli yemeği olan Antep yuvarlamasının birkaç püf noktası bulunuyor. Antep yuvarlaması tarifi zahmetli bir yemek. Gaziantep'in geleneksel bayram yemekleri arasında yer alıyor. Gaziantepli ustalar yuvarlamanın ustalık gerektiren bir yemek olduğunu belirtiyor.

Antep yuvarlaması etle pirinç kıyma makinesinde çekilerek yapılıyor. Önce köfteler hazırlanıyor, ardından et suyu ve nohutla pişiriliyor ve son olarak süzme yoğurt ekleniyor. Son olarak naneli yağ ile servis ediliyor. "Bugün ne pişirsem?" diye düşünenlerin iştahını daha fazla kabartmadan işte adım adım tescilli Antep yuvarmalası tarifi ve malzemeleri...

ANTEP YUVARLAMASI MALZEMELER

500 gram pirinç

300 gram yağsız çiğköftelik et

500 gr. kemikli veya parça et

1 bardak nohut

3 bardak süzülmüş yoğurt

1 yumurta

1 yemek kaşığı un

1 baş kuru soğan

Tuz, karabiber

Yeterli miktarda su

Yağ

Kuru nane

ANTEP YUVARLAMASI YAPILIŞI

Farklı bir çorba arıyorsanız doyurucu olan Antep yuvarlaması tarifini deneyebilirsiniz. Antep yuvarlaması tarifi için pirinci yıkayıp süzün.

Soğanı yemeklik doğrayın. Et, yıkanmış pirinç, tuz ve karabiberi uygun bir kapta karıştırın. Kıyma makinasının 1 numaralı süzeğinde çekin.

Çekildikten sonra, yuvarlanacak kıvama gelinceye kadar yoğurun ve yoğrulan hamurun üzerini ıslak bir bezle örtün.

Hamurdan ceviz büyüklüğünde parçalar koparın. Onları da minik parçalara ayırın ve yuvarlayın. Bu işlemi yaparken hamurun ele yapışmaması için elinizi çay tabaklarına konulan sıvı yağa batırın.

Bütün hamur bitene kadar yuvarlama işlemini sürdürün. Hamurların hepsi yuvarlandıktan sonra suyun içerisine veya kaynayan bir su tenceresine oturtulmuş süzeğin içerisine yuvarlamalar konulup çok fazla pişmeyecek şekilde haşlayın.

Haşlanan yuvarlamaları iyice soğutun. Diğer tarafta kemikli eti nohutla iyice pişirin. Daha sonra haşladığınız yuvarlamaları içine atın.

Yemeğin terbiyesi lezzeti için çok önemli. Yoğurdu ayrı bir tencerede içine un ve yumurta katarak, iyice karıştırarak pişirin. Kaynamaya yakın diğer tenceredeki malzemeden yavaş yavaş yoğurdun içine ilave edin. Antep yuvarlamasının püf noktası burasıdır.

Bir taşım kaynadıktan sonra ocağı kapatın. Bir tencerede kuru naneyle yağ kızartın ve yemeğin üzerine ilave edin. Nefis Antep yuvarlaması hazır. Afiyet olsun...