Tertemiz bir 2022 için lekeleri yok eden 7 çözüm

Halıdaki çay lekesinden musluklardaki kireç lekesine kadar temizlik önerileri hazırladık. Tertemiz bir 2022 istiyorsanız en sorunlu lekelerle böyle baş edebilirsiniz. İşte temizliğe götüren 7 çözüm…

AKSAM.COM.TR/MOR PAPATYA

Herkesin evde tahammül edemediği lekeler vardır. Nasıl oluyorsa en hızlı oralar kirlenir ve istenen ışıltı bir türlü yakalanamaz. Musluklar, fırın, klozet, halıdaki çay lekesi, küf, bardak lekesi ve daha fazlası için lekeleri yok eden 7 çözüm hazırladık. İşte tertemiz 2022 için tüyolar...

1. HALIDAKİ ÇAY LEKESİ

Halıdaki çay lekesi için evinizde bulaşık makinesi parlatıcısı, sirke ya da halı lekesine özel leke çıkarıcı bulundurun. Buradaki püf nokta lekeleri bekletmeden müdahale etmek.

2. KLOZET LEKESİ

Klozetinize düzenli olarak okaliptüs kokulu, sitrik asit içeren bir tuvalet bombası bırakın (suyunuzun sertliğine bağlı olarak haftada bir gibi) kireç veya kalsiyumu kazıma ihtiyacını azaltmaya yardımcı olur. Bir veya iki kez çalkalayın, yaklaşık beş dakika köpürmesine izin verin, ardından bir tuvalet fırçasıyla bir dakika kadar fırçalayın.

3. EVDEKİ SAÇ, TOZ VE TÜYLER

Bunları yerlerden farkında olmadan toplamak için süpürücü terlikler giyin. Siz evde gezerken farkında olmadan tüyler ve tozlar da toplanacak.

5. ÇELİKLERDEKİ LEKELER

Paslanmaz çelik cihazlarınızdaki lekeleri ve parmak izlerini 2'si 1 arada temizleyiciyle silebilirsiniz.

6. DOLAPLARDA YAĞ LEKESİ

Yağlı tozu toplamak için dolapların ve mobilyaların üstlerine özellikle mutfakta bir kat yağlı kâğıt serin. Ardından aylar sonra kirlendiğinde değiştirin.

7. DUŞA KABİNDEKİ LEKELER

Duşakabinde kireç lekesi gördüğünüz yerleri, bir miktar elma sirkesi veya limon döküp bir bezle silin.

Seçtiğiniz gelinliğe göre evlenme yaşınızı söylüyoruz

Banyodaki küf nasıl geçer?