Tepsili içli köfte tarifi, nasıl yapılır? Evde tepsili içli köfte yemeği malzemeleri neler, pratik yapılışı nasıl?

Tepside içli köfte yapmayı planlayanlar için tarifi ve malzemelerine ilişkin merak edilenleri bu haberimizde derledik. İçli köfte için zamanınız ve enerjiniz kısıtlıysa, tepside fırında pişirmekten daha iyi bir şey yoktur. Ve bu tek kap harikasının ana bileşeni köfte ile, kesinlikle bir gösteri şöleni olacak. Tepside içli köfte yemeği zahmetsizdir ve bulaşıktan tasarruf sağlar, ancak daha da önemlisi lezzetlidir. İnternet aramalarında ''Tepsili içli köfte tarifi, nasıl yapılır? Evde tepsili içli köfte yemeği malzemeleri neler, pratik yapılışı nasıl?'' soruların yanıtlarını araştıranlar için detayları bu haberimizde derledik.

Tepside içli köfte yapılışı ve tarifi MasterChef'te gündeme gelmesiyle merak konusu oldu. Türk mutfağının vazgeçilmezleri arasında yer alan içli köftenin en pratik yolu tepside yapılmasıdır. Tepside içli köfte yemeğinin yapılışı ve malzemelerine ilişkin detayları bu haberimiz üzerinde derledik. Peki Tepsili içli köfte tarifi, nasıl yapılır? Evde tepsili içli köfte yemeği malzemeleri neler, pratik yapılışı nasıl?

TEPSİDE İÇLİ KÖFTE NASIL YAPILIR?

MasterChef'te bugün yarışmacılardan sini köftesi ismiyle bilinen tepsili içli köfte tarifi yapılması istendi. İçli köfte, ülkemizin doğusunda bulunan bölgelerde farklı şekillerde yapılabilmekte. Tepside olan hali ise daha pratik bir yol olmakta.

TEPSİDE İÇLİ KÖFTE MALZEMELERİ NELER?

1,5 su bardağı köftelik ince bulgur ½ su bardağı irmik 2 adet küçük boy patates 1 yemek kaşığı domates salçası 1 yemek kaşığı biber salçası 1 adet yumurta 1 tatlı kaşığı tuz (azaltıp arttırılabilir) 1 çay kaşığı karabiber 2 yemek kaşığı eritilmiş tereyağı İç harcı için: 500 gram kıyma (orta yağlı) 2 yemek kaşığı tereyağı 2 adet orta boy soğan 1 tatlı kaşığı toz kırmızıbiber 1 tatlı kaşığı tuz 1 çay kaşığı karabiber 1 çay kaşığı kimyon 1 su bardağı Antep fıstığı içi

TEPSİDE İÇLİ KÖFTE TARİFİ NASIL?

İlk olarak patatesleri iyice yumuşayana dek haşlıyoruz. Ardından bulgurla irmiği derin bir kaseye alıyoruz ve üzerlerini biraz geçecek kadar sıcak su koyup kasenin üzerini kapatıyoruz. Bu arada tereyağını bir tavaya alın üzerine yemeklik doğradığınız soğanları ilave ediyoruz. Soğanlar hafif yumuşayınca kıymayı ilave ediyoruz, kıyma iyice kavrulana kadar orta ateşte pişirmeye devam ediyoruz.

Eklediğimiz kıyma kavrulunca, harcın içine fıstık ve baharatları ekleyip 2 dakika daha pişiriyoruz ve ocaktan alıyoruz. İyice yumuşayana kadar haşladığımız patatesler, bulgurlu karışıma eklemek için soyulmalı. Demlenen irmik ve bulguru havalandırıyoruz ve hafif soğutuyoruz. Tereyağı haricindeki diğer malzemeleri de üzerine ekleyip en az 10 dakika boyunca yoğuruyoruz.

Fırını 200 derecede ısıtıyoruz. Pişirme kabı hafif yağlıyoruz ve bulgurlu karışımı 2 eşit parçaya bölüyoruz. İster 2 parça streç film arasında açarak 2 adet eşit hamur elde edin; isterseniz de elinizle incelterek, parça parça tepsiye yerleştirebilirsiniz. İlk katı koymanızın sonrasında kıymalı harcın tamamını yayın ve 2. kat bulgurlu hamuru da üzerine serin. Eritilmiş olan tereyağı da üzerine gezdirip tepsiyi fırına verin. Üzeri kıtırlaşana dek 30 dakika kadar pişirin. Afiyet olsun.