Tepsi tepsi börekten daha fazla doyurucu! Patates mücver tarifi: Kokusu kahvaltıya davet ediyor

Patates mücver hafif bir lezzete sahip. Kahvaltı sofranızı süsleyecek bu tarifi adım adım anlattık. Peki mis kokusuyla sofraya davet eden patates mücver nasıl yapılır?

HABER MERKEZİ

Patatesi sevenler bu tarife bayılıyor. Kaşarlı patates mücver adeta lezzet şöleni. Patates mücver için patatesleri rendelemek gerekir.

Kaşarlı Patates Mücver Tarifi İçin Malzemeler

4 tane orta boy patates

1 su bardağı rendelenmiş kaşar

1 adet yumurta

2-3 yemek kaşığı un (kıvamına göre ayarlayın)

Tuz

İstenirse karabiber

Kızartmak için;

Sıvı yağ

Kaşarlı Patates Mücver Tarifi Nasıl Yapılır?

Patatesleri rendenin kalın tarafı ile rendeleyin, fazla kararmaması için elimizi çabuk tutalım.

Kaşar peynirini, unu ve yumurtayı rendelenmiş patateslere ilave edelim.

Kaşar tuzlu olduğu için tuzunu kontrollü ekleyin ve isterseniz karabiber de ekleyin.

Bütün malzemeleri yoğuruyoruz.

Yapışmaz veya teflon tavaya 2-3 yemek kaşığı sıvı yağ ekleyip ısıtıyoruz

Mücver biraz sulandığı için biraz elimizle suyunu sıkıyoruz.

Yemek kaşığı ile malzemeden alıp tavaya yayıyoruz.

Önlü arkalı orta ateşte kızartalım (yağı azaldıkça yağ ekliyoruz).

Fazla soğutmadan servis edin.

Afiyet olsun.