Tencerenin dibini göreceğiniz tarif! Mis kokulu yoğurt çorbası tarifi

Dumanı üzerinde tüten yoğurt çorbası nasıl yapılır? Kaşıklayarak tüketeceğiniz yoğurt çorbasının püf noktalarını sizler için yazdık. Tadı damakta kalacak lezzet bombası yoğurt çorbası tarifi...

AKSAM.COM.TR

Yoğurt çorbası, Türk mutfağının lezzetli ve besleyici çorbalarından biridir. Yoğurt çorbasının kesilmemesi çok önemlidir. Peki lezzet şöleni çorba nasıl yapılır?

İşte klasik bir yoğurt çorbası tarifi:

Malzemeler:

1 su bardağı yoğurt

1 yemek kaşığı un

1 yumurta

4 su bardağı su (veya et suyu)

2 yemek kaşığı tereyağı (isteğe bağlı)

Tuz (damak zevkinize göre)

Karabiber (isteğe bağlı)

1 tatlı kaşığı nane (isteğe bağlı)

1 çay bardağı pirinç veya bulgur (isteğe bağlı)

Yapılışı:

Yoğurt Karışımını Hazırlayın:

Bir kaba yoğurdu koyun, yumurtayı kırın ve unu ekleyin. Çırpıcı ile karıştırarak homojen bir karışım elde edin.

Suyu Kaynatın:

Bir tencereye suyu (veya et suyunu) ekleyin ve kaynamaya bırakın. Kaynadığında tuzu da ilave edin.

Yoğurtlu Karışımı Ekleyin:

Yoğurtlu karışımı kaynamakta olan suya yavaşça ekleyin ve sürekli karıştırarak yoğurdun kesilmesini engelleyin. Kısık ateşte karıştırarak pişirmeye devam edin.

Pirinç veya Bulgur Ekleyin (isteğe bağlı):

Eğer pirinç veya bulgur kullanıyorsanız, kaynar suya ekleyin ve karıştırarak pişirin. Yaklaşık 10-15 dakika kadar pişmesi yeterli olacaktır.

Yağlı Karışım:

Başka bir tavada tereyağını eritin, üzerine isteğe bağlı olarak nane veya karabiber ekleyin ve karıştırarak biraz kavurun.

Çorbayı Tamamlama:

Çorbanız piştikten sonra tereyağlı karışımı üzerine dökün ve bir kez karıştırın. Çorbanız hazır!

Afiyet olsun!