Temmuz ayında salatalık turşusu yapılır mı?

Temmuz ayı, yaz sebzelerinin bol ve taze olduğu bir dönem. Bu da turşu kurmak için mükemmel bir fırsat. Peki, temmuz ayında hangi turşu yapılır: Salatalık mı fasulye mi? İşte temmuz turşularının detayları…

AZİME KAHYA

Temmuz ayında turşu hazırlıklarına başlayanlar turşu tariflerini ve malzemelerini araştırıyor. Peki, temmuz ayında hangi turşu yapılır? Salatalık turşusunun zamanı geldi mi? İşte temmuz ayında en uygun turşular ve neden bu ayda yapılmaları gerektiği...

TEMMUZ AYINDA YAPILABİLECEK TURŞULAR

1. Salatalık (Kornişon) Turşusu

Kornişon salatalıkların en bol ve diri olduğu dönemdir. Kıtır kıtır olur, fermente süresi kısadır. (7–10 gün)

2. Acur Turşusu

Acur, sıcak havayı sever ve temmuzda taptazedir. Salatalığa benzer ama daha sert ve doyurucudur.

3. Fasulye (Ayşe Kadın veya Çalı) Turşusu

Fasulyenin en bol ve taze olduğu zamandır. Püf Noktası haşlayarak kurulmalı, yoksa sert kalır.

4. Domates Turşusu (Yeşil Domates veya Cherry)

İlk yeşil domatesler bu dönemde çıkar. Ekşi sevenler için birebir, sarımsakla harika olur.

5. Biber Turşusu (Çarliston, Jalapeno, Sivri vs.)

Biber çeşitliliği en yüksek bu dönemdedir. Acılı veya acısız olarak her damak zevkine uygun.

YAZ TURŞULARININ PÜF NOKTALARI

Temmuz sıcak bir ay olduğu için turşular çok hızlı fermente olur. Bu yüzden:

Serin yerde saklamaya dikkat edilmeli

Erken ekşimeye karşı limon tuzu eklenmeli

7–10 gün içinde tüketilebilir

Çorbaya 1 kaşık o baharattan ekleyin: Ne göbek ne basen kalıyor