Telefonunuzu asla yüzde 100 şarj etmeyin! Sebebi çok basit...

Cep telefonunu şarjı son damlasına kadar kullananlardan mısınız yoksa asla şarjı bitmeyenlerden mi? Uzmanlar, evde, işte, ulaşımda ve her yerde bize eşlik eden telefonların şarjını yüzde yüz şarj etmemeyi öneriyor. Peki, akıllı telefonunuzun pilini doğru şekilde şarj etmek için yapılması gereken doğru işlemler nelerdir? İşte yanıtı...

AKSAM.COM.TR/MOR PAPATYA

Akıllı telefonları yüzde 100 şarj etmek önemli gibi görünse de aslında bu bir hatadır. Bununla birlikte birkaç şarj hatası telefonun pil ömrünü azaltır.

Telefonunuzu doğru şekilde şarj etmek ve böylece pilinizin özerkliğini ve performansını optimize etmek için uygulamanız gereken bazı detaylar bulunuyor.

Telefonunuzun şarjının tamamen boşalmasına izin vermeyin

Telefonunuzun pilinin tamamen boşalmasına izin vermeyin. Bu uygulama özellikle zararlıdır. Bu kötü alışkanlığa girmek pil ömrü kapasitesini olumsuz etkiler. Başka bir deyişle, yükü zayıf bir şekilde tutmaya başlayacaktı.

Telefonunuzu yüzde 80'den fazla şarj etmeyin

Öte yandan, pilinizi şarj seviyesi neredeyse yüksek olduğunda yeniden şarj etmekten kaçınmalısınız. Ayrıca pilinizi zorlayabilir ve zamanla ona zarar verebilir. Ayrıca telefonu yüzde 80'den fazla şarj etmek pil için kötü olabilir. Aslında onu yüzde 80'den daha yüksek bir seviyeye şarj etmek, gelecekteki şarj döngülerinde kapasitesinin azalması riskini taşır. Telefonunuzun şarjı yüzde 80'i aşmadan yüzde 20 iken şarj etmeniz tercih edilir.

Telefonunuzu şarj olurken kullanmaktan kaçının

Yaygın bir alışkanlık olan birçok kişi, telefonunu şarj olurken kullanır. Aslında cihaz tam yük altında kullanıldığında aşırı ısınma eğilimindedir. Bu aşırı ısınma pilin ve telefonun diğer bileşenlerinin durumuna zarar verebilir. Bu nedenle, pil şarj olurken telefonunuzu dinlenmeye bıraktığınızdan emin olun.

Uyumlu bir şarj cihazı kullanın

Akıllı telefonunuzu doğru şekilde şarj etmek için elinize ilk gelen şarj cihazını kullanmaktan kaçınmalısınız. Telefonunuzu satın alırken daima size teslim edileni seçin. Şarj cihazınız yanınızda değilse, amperajı akünüzünkine benzer olduğu sürece hiçbir şey sizi başka bir şarj cihazı kullanmaktan alıkoyamaz.

Telefonunuzu bilgisayardan şarj etmekten kaçının

Cep telefonunuzu bilgisayarınızdan şarj etmek de kötü bir fikirdir. Daha önce denediyseniz muhtemelen bilgisayardan yüklemenin çok yavaş olduğunu fark etmişsinizdir. Bunun nedeni, bilgisayarın USB bağlantı noktası ile şarj cihazınız arasındaki amper farkından kaynaklanmaktadır; bu, pilinize zarar verebilir ve ömrünü kısaltabilir. Duvar prizi aracılığıyla normal bir şarj cihazı kullanarak şarj etme seçeneğiniz varsa, bunu bilgisayar kullanmadan yapmanız daha iyi olur.