Tel tel ayrılıyor! Gözlemecilerin gizli tarifi, tavada yağlı katmer

Kahvaltı saatine lezzet şöleni sunabilirsiniz. Tavada yağlı katmer tarifi çok pratik. Hazır alınmış lezzetinde olan yağlı katmer nasıl yapılır?

Katmer kahvaltıya çok yakışıyor. Tavada katmer yapmak son derece basit. Peki kahvaltılık yağlı katmer nasıl yapılır?

KAHVALTILIK TAVADA YAĞLI KATMER TARİFİ

1 su bardağı ılık su

1 su bardağı ılık süt

1 tatlı kaşığı tuz

5-5,5 su bardağı un

Bezelere sürmek için;

100 gram tereyağı

YAPILIŞI

Ilık süt,su ve tuzu yoğurma kabına alıp karıştıralım.

Unu yavaş yavaş ekleyip ele yapışmayan yumuşak bir kıvamda hamur elde edelim.

Hamuru sekiz eşit parçaya bölüp beze yapalım.

Bir tepsiye biraz sıvı yağ dökelim bezeleri yağa bulayalım.

Üzerini kapatıp buzdolabında 15 dakika dinlendirelim.

Daha sonra bir bezeyi elimizle aça bildiğimiz kadar açalım ve tereyağı sürelim.

Bir kenardan başlayarak rulo şeklinde saralım.

Sardığımız ruloyu biraz elimiz ile uzatıp tekrar rulo şeklinde sarıp gül şekli verelim.

Bezelerin üzerini kapatıp 1 saat dinlendirelim.

Dinlenen hamurları tek tek elimiz ile açarak yapışmaz yüzeyli bir tavada arkalı önlü pişiriyoruz.

Afiyet olsun.