Tel tel ayrılan merdanesiz katmer tarifi! Çayın yanına kahvaltınızda tüketebilirsiniz

Katmer tel tel açılıyor. Kahvaltılık katmer çok kolay yapılıyor. Katmeri peynir ve zeytinle tüketebilirsiniz. Peki kahvaltılık katmer nasıl yapılır?

Katmeri merdanesiz de yapabilirsiniz. Katmeri sade de tüketebilirsiniz. Katmerin mayalanması için 5 dakika yeterli. İşte detaylar...

Son dönemde popüler olan pratik tarifler arasında yerini alan katmer, oklava veya merdane kullanmadan da hazırlanabiliyor. Bu yöntemle katmer yapımı, özellikle zamanı kısıtlı olanlar için büyük kolaylık sağlıyor. İşte bu lezzet için gerekli olan malzemeler ve ayrıntılı tarifi...

KATMER TARİFİ

MALZEMELER

3 su bardağı un

1 tatlı kaşığı kuru maya

1 yemek kaşığı toz şeker

1 tatlı kaşığı tuz

1,5 su bardağı su

1 çay bardağı sıvı yağ

2 yemek kaşığı tereyağı

YAPILIŞI

Suyu ılıklaştırın ve bir kaseye aldıktan sonra içerisine mayayı ekleyip, parmağınızla maya eriyene dek karıştırın.

Mayalanması için üstünü kapatıp 5 dakika kadar bekletin. Bu sırada gerekli olan unu ayrı bir kaba alıp içine şeker ve tuzu ekleyin.

Kabarmış olan mayalı suyu azar azar ekleyerek hamuru yoğurun. Ele yapışmayan bir hamur elde edeceksiniz. Hamurun üstünü örtün ve 20 dakika bekletin.

Bekleme süresinin sonunda hamuru 8 eşit bezeye ayırın ve üstünü örtüp 20 dakika daha bekletin.

Sıvı yağı bir kaba alın ve ikinci bekleme süresinin sonunda elleriniz yağlayıp, her bir bezeyi pasta tabağı büyüklüğünde elinizle açın.

Tereyağını eritin ve açtığınız her bir hamurun üstüne bir fırça yardımı ile tereyağından sürün.

Sonra kenarlarını ortada birleştirip, üstü üste dizin. 10 dakika kadar da bu şekilde bekletin.

Sonra her bir hamuru rulo yapın.

Ardından her bir ruloyu kıvrık yeri üstte kalacak şekilde bastırarak elinizi yağlayarak tekrar pasta tabağı büyüklüğünde açın.

Her seferinde az bir miktar sıvı yağı döktüğünüz bir tavada, krep pişirir gibi arkalı önlü çevirerek katmerlerinizi pişirin.

Sıcak sıcak servis edin.