Tel helvası tarifi! Tam un ölçüsüyle birebir tutuyor, karda aranan lezzet! Püf noktası soğuk

Yüzyıllık lezzetlerden biri olan tel helvası tarifi kar yağınca ilk akla gelen tatlı oluyor. Peki, tel helvası tarifi nasıl yapılır? Sadece un, yağ, şeker ve limon suyundan yapılan tel helvası tarifi haberimizde…

KADİR TEKİN

Tel helvası tarifi merak ediliyor. Bayburt, Erzurum ve Sivas yöresinde bilinen tel helvası karlı havaların olmazsa olmazıdır. Peki, tel helvası nasıl yapılır? Bu tatlıda malzeme az ama kıvamını tutturması zor.

Özellikle kış mevsiminde köy odaları ve köy konaklarında yapılan tel helvası pişmaniyeye benzetilir. Yüzyıllık geleneksel lezzet olan tel helvası tarifini sizler için derledik.

TEL HELVASI TARİFİ MALZEMELER

2 su bardağı şeker

1 su bardağı su

Yarım limon suyu

4 su bardağı un

1 çorba kaşığı margarin veya tereyağı

TEL HELVASI TARİFİ

Tel helvasının ilk aşamasında su ve şeker kaynatılıyor, ardından da limon suyu katılarak kıvam alması sağlanıyor.

Elde edilen şerbet, büyük bir tepsiye dökülerek soğuk havada kar üzerinde macun kıvamına getiriliyor.

Yoğrulan macun, odanın ortasına kurulan siniye alınarak kavrulmuş unla, tel tel olana kadar çekiliyor. (Tereyağında kavrulmuş un)

TEL HELVASININ PÜF NOKTASI

Tel helvası için ne kadar soğuk olursa o kadar iyi olur.

Ihlamur yerine kış çayına talep arttı! Hangi bitki çayı neye iyi gelir?