MasterChef Türkiye'de bu akşam Tekirdağ Köftesi yapılacak. Tekirdağ Köftesi nasıl yapılır? Evde Tekirdağ Köftesi yapılışı ve malzemeleri nelerdir? gibi soruların yanıtları tüm yarışma takipçileri tarafından yoğun bir şekilde araştırılmaya başlandı. İşte evde Tekirdağ Köftesi tarifi...
1 kg yağlı kıyma (dana ve kuzu karışık)
2 diş sarımsak
1 kahve fincanı irmik
1 adet kuru soğan
2 dilim ekmek
1 çay kaşığı karbonat
1 adet yumurta
Karabiber
Kimyon
Pul biber
Tuz
Ekmekleri küçük küçük dilimleyin ve ıslatın. Kıymayı bir kabın içerisine alın. Kıymanın üzerine baharat ve ekmek dilimlerini ekleyerek 5 dakika yoğurun. Sarımsak ve soğanı rendeledikten sonra kıymanın üzerine ekleyin ve yoğurmaya devam edin. Daha sonra içine yumurta, irmik ve karbonatı da ilave ederek 10 dakika yoğurun. Kıymanın yapışmasını önlemek için elinizi hafifçe ıslatabilirsiniz.
Kıymalı harç hazır olduğunda iki elinizle havaya kaldırıp hızlıca kabın içerisine atın. Bu işlemi 15-20 kez tekrarlayabilirsiniz. Kıymanın üzerini streç film ile kapatın. Vaktiniz varsa 1 gece, yoksa yarım saat buzdolabında dinlendirin.
Dinlenen kıymadan küçük parçalar kopartın ve elinizle uzun ince şekiller verin. Hazırladığınız köfteleri yapışmaz tavada veya ızgarada pişirin. Tekirdağ köftesini piyaz eşliğinde sunabilirsiniz.