KADİR TEKİN
Kemik suyu çorbası, hem cildi gençleştirmesi hem de eklemleri güçlendirmesiyle adeta doğal kolajen bombası olarak öne çıkıyor. Kemik suyu çorbası hazırlarken tam kaynadığı esnada bir diş sarımsak eklemek kolajen etkisini ikiye katlıyor.
Sarımsak, hem kolajen üretimini destekleyen kükürt içeriğiyle hem de bağışıklığı güçlendirici etkisiyle kemik suyu çorbasına adeta şifa katıyor. Üstelik sarımsak tadı çorbaya baskın olmuyor, sadece gücünü verip geri çekiliyor!
Sarımsak, kolajen sentezine katkı sağlıyor,
Kolajen kaynağı olan kemik suyu çorbasının etkisini ikiye katlıyor,
Boğazı yumuşatarak kış hastalıklarına karşı doğal kalkan oluşturuyor,
Bağırsak dostu etkisiyle sindirimi destekliyor,
Antibakteriyel yapısıyla mikroplara karşı vücudu koruyor,
Malzemeler
1 kg ilikli kemik
2 litre su
1 diş sarımsak
1 adet soğan
1 yemek kaşığı sirke
Bir tutam karabiber, tuz
Kemikleri tencereye alın ve suyu ekleyin.
Soğanı ve bir diş sarımsağı bütün olarak içine bırakın.
Kolajen salınımı için mutlaka sirke ekleyin.
Kaynadıktan sonra altını kısarak 4-6 saat pişirin.
Süzüp kaselere alın, üstüne hafif karabiber serpin.
Kutu kutu kolajene bedel kemik suyu çorbanız hazır, afiyet olsun!