Tek yöntem pratik çözüm: Tahta kaşık temizlemenin kolay yolu!

Tahta kaşık hemen her mutfakta görülebilir. Çünkü dayanıklı ve çok yönlü olarak kullanılabiliyor. Öte yandan sağlık açısından güvenli olarak biliniyor. Bu nedenle pek çok insan tarafından tercih edilebiliyor. Ancak temizlenmesi kimi zaman uğraştırabiliyor. Bu noktada tahta kaşık temizlemenin kolay bir yolu da bulunuyor. Detaylar haberimizde…

Tahta kaşık birçok insan tarafından; yanık kazımada, hamur karıştırmada veya sos karıştırma gibi durumlarda kullanılabiliyor. Çünkü çok yönlü olarak ön plana çıkabilen tahta kaşık, tencere ve kaseleri çizmeme özelliği ile gündeme gelebiliyor. Ayrıca ısıyı iletmediğinden dolayı kullanışlı olabiliyor.

Öte yandan tahta kaşık temizlemenin kolay yolları da araştırılabiliyor. Çünkü tahta kaşık temizleme işlemi kimi zaman uğraştırıcı olabiliyor. Ayrıca bu noktada tercih edilecek tek yöntem, pratik bir şekilde tahta kaşık temizlemeye yardımcı olabiliyor.

TAHTA KAŞIK TEMİZLEMENİN KOLAY YOLU

Tahta kaşık temizleme işlemi için birçok farklı yöntem tercih edilebilir. Ancak bu yöntemlerden bazıları uğraştırıcıdır. Öte yandan bazı basit yöntemler de bulunuyor. Nitekim tahta kaşık temizlemenin kolay yollarından biri aşağıda yer alıyor.

2 su bardağı suyun içine 1 tatlı kaşığı karbonat ilave edilir.

Karbonat çözülünceye kadar güzelce karıştırılır.

Devamında hazırlanan karışımın içine tahta kaşıklar yerleştirilir.

30 dakika kadar bu şekilde bekletilir.

Bu sayede kaşıklardaki kir ve kalıntıların temizlendiği görülebilir.

Dikkat: Tahta kaşıkların üretici temizlik tavsiyeleri de okunmalı. Çünkü işlemeleri varsa farklı hassasiyet gösterebilir. Eğer yukarıdaki tahta kaşık temizleme yöntemi, mevcut tahta kaşığa zarar verebilecek nitelikteyse uygulanması tavsiye edilmez.