Tek yöntem etkili sonuç: İşte sarımsak soymanın pratik yolu! Üstelik elde koku olmuyor…

Sarımsak sağlıklı ve lezzetli olduğu için birçok insan tarafından tüketiliyor. Ayrıca pek çok farklı yemeğin içerisine de eklenebiliyor. Ancak sarımsak soymak kimi zaman uğraştırıcı olabiliyor. Öte yandan bu noktada tercih edilecek bir yöntem, elde koku bırakmadan pratik bir şekilde soymaya yardımcı olabiliyor. Detaylar haberimizde…

Sarımsak pek çok farklı yemeğin içerisine tat vermesi için eklenebiliyor. Ayrıca sağlıklı olduğundan dolayı da tüketilebiliyor. Ancak sevilerek tüketilen bu besinin kabuğunu soymak kimi zaman uğraştırıcı olabiliyor. Bu nedenle sarımsak soymanın pratik yolu da araştırılabiliyor.

Öte yandan bu noktada tercih edilecek bir yöntem, sarımsak soymanın pratik yolları arasında işaret edilebiliyor. Çünkü tek yöntemde etkili sonuç verebilen söz konusu yöntem, elde koku da bırakmıyor.

SARIMSAK SOYMANIN PRATİK YOLU

Sarımsak soymanın birçok farklı yöntemi bulunuyor. Ayrıca bu yöntemlerden bazıları uğraştırıcı olurken diğerleri pratik bir şekilde gerçekleşebiliyor. Nitekim o besini soymanın pratik yollarından biri, çalkalama yöntemi ile gerçekleşiyor. İşte söz konusu yöntemin uygulanışı;

  • Bu yöntemde 2 kase gerekiyor.
  • Bir kasenin içine sarımsaklar yerleştirilir ve diğer kase üzerine kapatılır.
  • Ardından diş haldeki sarımsaklar 20-30 saniye kuvvetli bir şekilde; aşağıya, yukarıya, sağa ve sola hızlıca çalkalanır.
  • Böylece kabukların hızlıca soyulduğu görülebilir.
  • Öte yandan kabuklar el ile soyulmadığından dolayı, elde koku da olmaz.