Domates kabukları toplu bir şekilde soyulacaksa, yanlış yöntemlerle oldukça fazla uğraştırıcı olabiliyor. Çünkü domates kabuklarını soymanın kolay yöntemleri olduğu gibi uğraştırıcı yöntemleri de bulunuyor. Öte yandan bu noktada tercih edilecek bir yöntem, etkili sonuç verebiliyor. Çünkü domates kabuklarının pratik bir şekilde soyulmasında yardımcı olabiliyor.
Domates kabuklarını soymanın pratik yöntemlerinden biri, alt kısmına ''+'' şeklinde çentik atmaktan geçiyor. İşte söz konusu yöntemin uygulanışı şu şekilde;
Domateslerin sıcağı şekilde, bir kap sıcak su ve bir kap soğuk su hazırlanır.
Ardından domateslerin alt kısmına ''+'' şeklinde çentik atılır.
Sonra çentik atılan tüm domatesler sıcak suyun içerisine koyulur ve ortalama 45 saniye bekletilir.
Süre dolduktan sonra çıkartılır ve soğuk suyun içerisine yerleştirilerek ortalama 45 saniye bekletilir.
Ardından çıkartılır ve domates kabuklarının kolayca soyulduğu görülebilir.
Not: Yukarıdaki domates kabuklarını soymanın pratik yolu, salça veya domates sosu yapımında kolaylık sağlayabilir.