Tek tabakla kan şekerini düzenliyor… Yapımı kolay mucizevi besin!

Çoğunlukla genetik yollarla nesilden nesile taşınan şeker hastalığı için doktorların uyarısı devam ediyor. Şeker hastalarının özellikle beslenme şekillerine oldukça dikkat etmesi gerekiyor. Uzmanlar şeker hastalarının dengeli ve sağlıklı beslenmesini öneriyor. Hastaların bu şekilde şeker ve tansiyon değerlerinin normal düzeyde ilerleyeceği belirtiliyor. Kan şekerini düzenleyici etkisi ile bilinen humusun faydalarını ve şeker hastalarına iyi gelecek besinleri derledik.

Günümüzde en yaygın hastalıklardan biri olan şeker hastalığı, özellikle beslenme şekline dikkat edilmesi gereken bir unsurdur. Şeker hastalığına yakalanan kişilerin beslenme şekilleri kontrol altında tutulur ve şeker düzenleyici etkisi olan besinlerin tüketilmesi önerilir. Bu besinlerden biri de humustur.

Birçok insan öğün araların bir şeyler atıştırmayı sever. Bu sağlık açısından da doğru bir davranıştır ancak, tüketilen besinlere dikkat edilmesi gerekir. Özellikle kişi diyabetliyse, kan şekeri düzeylerini olumsuz etkilemeyen besinler tüketmesi gerekir.

1) Sebze çubukları ve humus

2) Ezilmiş avokado ile tost

3) Badem ezmesi ve elma dilimleri

4) Tam tahıllı krakerler ve peynir