Tek susamını dahi israf etmeyeceksiniz! İçi yumuşacık dışı çıtır simit tarifi

Kahvaltılık çıtır simidi sevmeyen var mı ki... Dışı çıtır olan içi de ağızda eriyen simit nasıl yapılır? İşte detaylar...

Kahvaltı sofralarına çok yakışan çıtır simit tarifini derledik. Çok özel bir tarif olan çıtır simidi daha önce başka yerde tatmadınız. İşte tarifi...

İçi Yumuşak Dışı Çıtır Muhteşem Simit Tarifi İçin Malzemeler

1 su bardağı ilik su

Yarım su bardağı ılık sut

Yarım çay bardağı sıvı yağ

1 paket kuru maya (11 gr)

1 tatlı kaşığı toz şeker

1 tatlı kaşığı tuz

4-4.5 su bardağı un (kontrollü)

Üzeri için;

1 su bardağı su

Yarım çay bardağı pekmez

Kavrulmuş susam

İçi Yumuşak Dışı Çıtır Muhteşem Simit Tarifi Nasıl Yapılır?

Yoğurma kabına ılık suyu, ılık sütü, mayayı, şekeri, tuzu ,sıvı yağı koyup karıştıralım.

Unu da katıp güzelce yoğuralım ne yumuşak ne sert olacak hamuru.

Hamuru mayalandıralım sıcak ortamda 1 saat aşa yukarı.

Sonra hamurun havasını alıp 20 parçaya ayıralım.

Daha sonra bezeleri yuvarlayıp uzun şeritler yapalım hepsini.

2 uzun şeritleri birleştirip simit şekli verelim.

Sonra 1 su bardağı su ,yarım çay bardağı pekmezi karıştıralım.

Önce pekmezli suya sonra kavrulmuş susama batırıp her yerine gelecek şekilde tepsiye dizelim.

10 tane simit çıkıyor.

İki tepsiye 5 er şeklinde simitleri dizelim.

Önceden ısıtılmış 220 °alt üst ayarda üzeri kızarana kadar pişirelim.

Afiyet olsun.