Tek koku çözüm oluyor: Bunu sıkan keyfine bakıyor! Sivrisinek ve kene yok oluyor

Sivrisinek ve kene, özellikle piknik alanlarına gidecek birçok insanı endişelendirir. Çünkü söz konusu ikili, bazı sağlık problemlerinin ortaya çıkmasına neden olabiliyor. Öte yandan bu noktada tercih edilecek bir koku, bunu sıkan adeta keyfine bakıyor bile dedirtebiliyor. Zira sivrisinek ve keneleri uzaklaştırma konusunda faydalı olabiliyor. İşte detaylar…

Sivrisinek ve kene, insanlarda bazı sağlık problemlerinin oluşmasına neden olabiliyor. Zira sivrisinek, kaşıntı ve şişlik problemi oluşturabiliyor. Kene ise tutunduğunda ciddi sağlık problemlerine sebep olabiliyor. Bu nedenle özellikle piknik alanlarına gidildiğinde, söz konusu ikili birçok insanda edişe oluşturabiliyor.

Öte yandan hem sivrisinek hem de keneden kurtulmaya yardımcı olabilen bir koku bulunuyor. Ayrıca söz konusu kokuyu sıkan adeta keyfine bakıyor bile denilebiliyor. Çünkü söz konusu ikiliyi uzaklaştırma konusunda yardımcı olabiliyor.

SİVRİSİNEK VE KENE ADETA YOK OLUYOR

Kene ve sivrisinek, lavanta kokusu sıkıldığında adeta yok oluyor. Zira söz konusu ikilinin lavanta kokusundan hoşlanmadıkları söyleniyor. Bu nedenle piknik alanları gibi kene ve sivrisineklerin görülme ihtimali yüksek olan alanlarda, lavanta kokusu sıkılması tavsiye ediliyor.

Bunun yanı sıra lavanta kokusu, yüzde 100 olumlu sonuç vermeyebilir. Ayrıca lavanta kokusu bazı insanlarda alerjen etki oluşturabilir. Bu sebeple sıkılmadan önce dikkatli olunması tavsiye edilir.

DENENEBİLECEK DİĞER YÖNTEMLER

- Kene ve sivrisinekten korunmak için kapalı kıyafetlerin giyilmesi öneriliyor. Bunun yanı sıra pantolon paçalarının çoraplarının içine sokulması tavsiye ediliyor.

- Sivrisinekleri uzaklaştırmak için sirke kokusu tercih edilebilir. Zira o böceklerin sirke kokusundan rahatsız oldukları söyleniyor.

- Kene tutunması gerçekleştiyse, erken teşhis ve müdahale için mutlaka uzman bir doktora danışılması gerekiyor.

Fareler bu yüzden evlere geliyor! Meğer onlardan kurtulmak bu kadar basitmiş