AKSAM.COM.TR / MOR PAPATYA
Fatimatüzzehra Maslak
Kışı bitirdiğimiz bu günlerde gelen hastalıkları yine kış sebzesi olan karnabaharla durdurun. İçeriğinde folik asit barındıran karnabahar çorbası, tüm hastalıkları bertaraf eder. Karnabahar doğadaki en güçlü folik asit sebzesidir. Ramazan ayında iftarda tüketilebilecek en lezzetli çorbalardan biri olan karnabahar çorbasını yapmak için kolları sıvayın.
C ve K vitaminleri bakımından zengin olan karnabahardan yapılan bu çorba sayesinde bağışıklık sisteminiz güçlenecek.
MALZEMELER
En küçük karnabahar
Yarım patates
Yarım soğan
1 yemek kaşığı zeytinyağı
Yarım yemek kaşığı un
Bir tatlı kaşığı tereyağı
Yarım su bardağı süt
Bir diş sarımsak
Yarım çay kaşığı tuz, karabiber, fesleğen
YAPILIŞI
Karnabaharları küçük parçalara ayırın.
Derin bir tencerenin içine koyup üzerine bir litre su ilave edin.
Karnabaharlar kaynarken patatesin kabuklarını kesip içine ekleyiniz.
Daha sonra bir tavada zeytinyağı ve tereyağını ilave edip üzerine unu koyup kavurun.
Sütü koyup karıştırdıktan sonra baharatları ekleyin.
Karışımı daha sonra karnabaharların üzerine döküp karıştırın.
3-4 defa blendırdan geçirin.
2 su bardağı daha su ilave edin.
15 dakika kaynattıktan sonra ocaktan alın.
Afiyet şifa olsun...