Tek bir kasesi tam bir folik asit deposu! Karnabahar çorbası nasıl yapılır?

Ta bir folik asit deposu olan karnabahar, bir başucu sebzesidir. İçeriği zengin olan karnabahardan yapılan çorba ise baharda sizi geçiş hastalıklarına karşı güçlendirir. Folik asit sayesinde hücre dokularınızı yeniler. Peki karnabahar çorbası nasıl yapılır? Yanıtı haberin detayında...

AKSAM.COM.TR / MOR PAPATYA

Fatimatüzzehra Maslak

Kışı bitirdiğimiz bu günlerde gelen hastalıkları yine kış sebzesi olan karnabaharla durdurun. İçeriğinde folik asit barındıran karnabahar çorbası, tüm hastalıkları bertaraf eder. Karnabahar doğadaki en güçlü folik asit sebzesidir. Ramazan ayında iftarda tüketilebilecek en lezzetli çorbalardan biri olan karnabahar çorbasını yapmak için kolları sıvayın.

C ve K vitaminleri bakımından zengin olan karnabahardan yapılan bu çorba sayesinde bağışıklık sisteminiz güçlenecek.

KARNABAHAR ÇORBASI NASIL YAPILIR?

MALZEMELER

En küçük karnabahar

Yarım patates

Yarım soğan

1 yemek kaşığı zeytinyağı

Yarım yemek kaşığı un

Bir tatlı kaşığı tereyağı

Yarım su bardağı süt

Bir diş sarımsak

Yarım çay kaşığı tuz, karabiber, fesleğen

YAPILIŞI

Karnabaharları küçük parçalara ayırın.

Derin bir tencerenin içine koyup üzerine bir litre su ilave edin.

Karnabaharlar kaynarken patatesin kabuklarını kesip içine ekleyiniz.

Daha sonra bir tavada zeytinyağı ve tereyağını ilave edip üzerine unu koyup kavurun.

Sütü koyup karıştırdıktan sonra baharatları ekleyin.

Karışımı daha sonra karnabaharların üzerine döküp karıştırın.

3-4 defa blendırdan geçirin.

2 su bardağı daha su ilave edin.

15 dakika kaynattıktan sonra ocaktan alın.

Afiyet şifa olsun...

Yalancılıkta sanat olan lezzet! Kıymasız mantı nasıl yapılır?